Policija

— 577 — –

се сви остали аутомобили, кола, запреге изузевши одобрене буџетом изложе јавној продаји — излази да ова забрана важи и за употребу држ. кола лицима која нису изрично поменута, те се исти поступак има применити и на употребу држ. колафијакера. |

Скреће се пажња Месној Контроли на предњи правилник и препоручује, да се његових одредаба тачно придржава, и не дозволи издатак из држ касе на снабдевање и оправку ау"томобила и кола који су одређени за специјалну службу (поштанску, санитетску и др.), ако су иста употребљена, противно правилнику, за личну вожњу појединих чиновника.

( свакој овакој недозвољеној употреби аутомобила и и кола извештаваће Месна Контрола Главну Контролу, како би се предузеле потребне мере против одговорних лица.

Иг Опште Седнице Главне ПОР АГ 14. маја а Е Бр. 41499.

О УРАЧУНАВАЊУ ДНЕВНИЦЕ ПРИ СЛУЖБЕНОМ ПУТОВАЊУ.

На питање Месне Контроле при окр. финансијској Управи У Ба. Бр. 877 од 23 фебруара 1926. г. шта се рачуна за целу дневницу а шта за пола ове при службеном путовању, Главна Контрола одлуком своје опште седнице од 21. маја 1926. г, Бр. 15753 одговорила је Месној Контроли: Да пуну дневницу треба рачунати и за путовање преко 12 сати, ако целокупно путовање не траје више од 24 часа, а пола дневнице само у оним случајевима, ако је путовање трајало само 12 сати или мање.

ВАЖНИЈА ОБЈАШЊЕЊА ГЕНЕР. ДИРЕКЦИЈЕ ПОСРЕДНИХ ПОРЕЗА

ПОТПРЕГЛЕДНИЦИ И ИСПИТ ЗА СТАРЕШИНЕ ОДЕЉАКА

Потпрегледници Финансијске Контроле који су добро оцењени а служе две године у пом. чину, могу се пустити на