Policija

— 576 — <

ријално бити одговорни државни функционери ангажовани за обављање односних набавки, и да не би долазило до остварења одговорности од наше стране, Главној Контроли је част умолити Господина Министра, да својим органима нарочито обрати пажњу, да се приликом набавки строго придржавају одељка „Б“ закона о државном рачуноводству, и да увек у уговору условима стављају одредбу: Да за све оно што није обухваћено уговором — условима — важе одредбе под „Б“ — уговори и набавке — закон о државном рачуноводству.“

Главна ће. Контрола у будуће водити рачуна о томе па неће давати своју сагласност на уговоре, у којима неће бити такве клаузуле.

Из опште седнице Главне Контроле, 29. јануара 1926. године. Бр. 72858.

РАСПИС СВИМА МЕСНИМ КОНТРОЛАМА О УПОТРЕБИ ПУТНИЧКИХ ДРЖ. АУТОМОБИЛА И ДРЖАВНИХ КОЛА.

У Службеним Новинама од д. марта 1926, год. Бр. 53. изишао је правилник о употреби путничких држ. зутомобила, прописан на основу чл. 30. зак. о буџет. дванаестинама за месеце август—новембар 1925. год.

У чл. 1. тога правилника изрично су побројанана лица која имају право на бесплатну употребу држ. аутомобила.

Сем лица побројаних у томе члану нико више нема права на држ. аутомобил. Изузети су аутомобили који врше поштанску, санитетску, монополску и грађевинску службу, као и они којима рукује Мин. Војно, али и за ове аутомобиле има се поднети Фин. Одбору правилник о њиховој употреби. Изузеће које је поменуто у чл. 4. односи се само на оне аутомобиле који се употребљавају на службе напред означене; тј. на оне аутомобиле који служе за пренос поштанских ствари (пакета) и путника, монополских предмета, грађевинског и санитетског материјала, односно болесника, и за вој. службу, а који не-_ могу служити за личну зожњу појединих чиновника из поменутих струка. Но, и за употребу ових аутомобила има се израдити по чл. 4. посебан правилник.

Према тексту чл. 7. истога правилника, који гласи: да

оараиић–