Policija

— 727 —

да се не пренагли. Није искључено да ће ови Савети, ослобођени административних спорова остати.

Не би ли и нашој полицији, која је претрпана и сувише, оваки савети донели пуно користи и ослободили велике жупане и њихове референте од пуно послова, који су чисто правнички, који иду даље од свакодневне службе и који би у многоме олакшали детаљним инструкција рад нижих полицијских органа и драгоцено послужили среским начелницима и њиховим писарима, ослобођавајући их да многе послове не предузимају на своју личну увиђавност (која у многим случајевима постоји у полицији) и да често, нарочито они најмлађи и најнеискуснији, не падају у тешке грешке и по службу, и по грађане, а и по себе саме.

О томе полицајци имају да кажу своју реч.

Париз, Милан Ф. Бартош

ДА ЛИ ЈЕ ДОПУШТЕНА ЖАЛБА ПРОТИВ ОДЛУКА УПРАВНИХ СУДОВА СХОДНО ЧЛ. 27. ЗАКОНА О ДРЖАВНОМ САВЕТУ И УПРАВНИМ СУДОВИМА ИСТО ТАКО КАО И ПРОТИВ ЊИХОВИХ ПРЕСУДА» — ОДЛУКА ОПШТЕ СЕДНИЦЕ ДРЖ. САВЕТА ОД 8. МАРТА 1926. ГОДИНЕ БР. 12564.

На основу чл, 14. Уредбе о Државном Савету и Управним Судовима изнето је пред Општу Седницу на решење питање: да ли је жалба допуштена и против одлука Управних Судова као што је допуштена против њихових пресуда, пошто Одељења Савета нису једнако расправљала ово питање,

Тако МТ Одељење Државног Савета решењем својим од 16.Х. 1925. године Бр. 35854 одбацило је жалбу Н. М. против решења Управног Суда у Дубровнику од 31.Х1.1924, године као неумесну на основу чл. 37. и 30, закона о Државном Савету и Управним Судовима, стојећи на гледишту, да је жалба Државном Савету допуштена не само против пресуда Управних Судова, већ и против њихових решења.

]. Одељење Државног Савета напротив жалбу поднету против решења Управног Суда Бр. 2595-24 г. одбацило је као