Policija

140

ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА

[. Суду општине ариљске:

По чл. 10. зак. о бирачким списковима, решења првостепеног суда у погледу исправке бирачких спискова извршна су, и општински суд дужан је да по њима поступи. Према овоме, сва лица, за које је суд наредио да се избришу из бирачког списка, не могу гласати све дотле док се у овај списак поново не уведу начином који је законом прописан.

По чл. 17. зак. о општинама, државни сужбеници чланови су општине где служе, и као такви уводе се у бирачке спискове оне општине у којој живе (чл. 1. зак. о бирач. списковима), -

Св. Бр. 1417.

Ц Суду општине кавадарске :

1. По чл. 105. у вези са чл. 71 зак. 0 општинама, општински часници не могу бити чиновници надлештава која над општинама воде непосредни надзор, а по чл. 95. зак. о држав. службеницима, чиновници полицијски, финансијски, шумарски и аграрне реформе не могу учествовати у партијским и политичким зборовима нити се кандидовати Нити „организовати и представљати политичке странке и групе“.

2. У случају сродства код општинских кметова одступа увек млађи по годинама (чл. 89. зак, о општ.)

Ш. Светолику Урошевићу, писару среза ресавског: У „Полицији“ Бр. 9—10 за ову год. оштампана је одлука Држав. Савета о разумевању и примени става 5. чл. 137. зак. о државним службенициња.

Последњи одељак овог члана и данас је у потпуној важности и нема никакве везе са прелазним наређењима овог закона.