Policija

— 743 —

М. Суду општине вртишке:

Застарелост пресуде предвиђена у 5 396 казн. вак, односи се само на изречену казну, а не и на досуђену накнаду штете, дангубу, трошкове и т. д, који застаревају по грађанском законику (5 397, од 3 каз, зак.) Према овоме може се и мора се извршити пресуда о којој је реч у упућеном питању, дер није прошло три године од дана кога је постала извршна.

(68. Бр. 102.

У. Суду општине дубачке:

У прошлом броју „Полиције“ објашњено је (Поуке и „обавештења, 1) како се могу казнити они, који неовлашћено

прелазе преко туђег имања. Св, Бр. 1760.

МТ. Пешру Б. Ђурићу, полицијском писару — Ариље:

Од дана увођења у живот новог календара, сви датуми предвиђени у закону 0 уређењу округа и срезова рачунају же по овом — новом календару.

МИ. Петру Стожинићу званичнику среза белопољског:

Расписом Мин. Унутр. Дела од 20. априла од 1900. год. пме 9270 (Полиц. Збор. од 1905 год, стр. 1309) забрањено је, да се званичници употребљују као деловође у ислеђивању злочиних и преступних дела.

УП. Ристи М. Станојловићу благајнику општине #. коњке:

Сва писма и писмене исправе које се издају у име општине морају бити потписана од председника општинског суда или његовог заступника и потписана од деловође. Према овом законском пропису, без вредности су сва писмена издата у име општине на којима је потписан само деловођа, па ма то било и „по наредби председника суда“.