Policija

— 746 —

власти дају се у договору са одбором, а уверења по тражењу приватних издаје сам општински суд.

ХМ

Општинском бележнику — Шупљаја:

По чл. 14. Устава, само се зборови под ведром небом морају пријавити надлежној власти најмање 24 сата раније, јер су прописи закона о јавним зборовима, који су у противности са овом уставном одредбом и по постанку старији од ње, престали важити на основу чл. 142. Устава. У овом смислу гласи и распис Мин Ун. Дела од 16. јануара 1922. г. КБр. 68 (в. Полициски Зборник Алимпића, Јанковића и Матића, стр. 49).

Ху

Властимиру П. Максимовићу, жандарму — Солн.

Не може се дати тачан одговор на постављено питање, јер се не види: а) постоји ли писмем уговор давању земље у залогу, како он гласи и која га је власт потврдила; 6) да ли је залогодавац по занимању земљоделац, и да ли је у времену давања земље у залогу имао још земље — онолико колико му закон штити, и ву је ли до сада што предузимато за повраћај залоге7

ХМ

Суду општине бошњанске:

Уверење о сиромашном стању може се употребити да се не плати такса тарифом одређена само у оним случајевима, који су поменути у тач. 24. чл. 1 Такс. и Прист. Правилника. За случај, о коме је речу упућеном пигању, закон није предвидео могућност ослобођења.

Се. Бр. 156.

ХУП

Суду општине чагровачке:

По чл. 98 инвалид. закона, грађански ратни инвалиди, као и они који су то постали услед интернирања или конфинирања, имају право на инвалиднину и додатке само ако су сиромашног стања.

Чланом ! закона о измени чл. 289. финансијског закона.