Policija

— 764 —

Чл. 5.

По минималио такси лекари ће наплаћивати за. свој труд и од удружења, чији је број чланова мањи од 100. Ако број редовних чланова износе: више, онда према уговору, који је одобрила надлежна комора.

За лекарски преглед више болесника који у истом стану станују и једној: породици припадају може лекар тражити пуну награду само за једног болесника, а за сваки преглед другог болесника половину од предвиђене таксе..

Чл. 6. о

У случају хитне помоћи лекар је дужан одазвати се без обзира да ли: ће добити награду или не. Ову ће, после свршеног посла, платити лекару или: сам болесник, или његова родбина, или удружење, или Уред, чији је оп члан-

Чу 7.

Интервенције и операције, које нису спомевуте у овој тарнфе претежно» су специјалне природе и наплаћиваће се по обостраном спразуку.

У случају спора важи чл. 2.

Чл. 8.

Лекари из појединих струка могу израдити пројекат минималне таксе: за своју специјалну струку и поднети га, преко своје лекарске коморе, Министарству Народног Здравља на одобрење.

Чл 0

За одређивање у коме су разреду скупоће поједина места, поступиће се по чл. 2. Решења Министарског Савета ДРБр; 45300 и 5350, од 1924. године, о додацима на скупоћу.

Минималне таксе По месном

“ | разр. скупоћ 1) За преглед болесника у стару абкара. : = _ . _ 2 % 40 9.) За преглед болесника у стану пацијента. . . - - - 30 40 50%

3. За преглед болесника, било у стану лекара било у стану болесника, који траје дуже од пола сата 50%, више од основне таксе.

4.) За преглед у конзилијуму припада свакоме лекару.

5.) За обичан преглед, и за преглед у конзилијуму, у времену од 8 сати у вече до 7 сати у јутру такса је двострука.

6.) Лекару при путовању ван свога места, ради посете боле--

лесника припада пуна накнада за путни трошак у висини

стварног износа. За изгубљено пак време припада. му

награда по споразуму с болесником. У случају спора важи

члан 2. опште одредбе. 7.) За лекарски преглед с издавањем лекарске сведоџбе о

стању здравља · . . . - - . .-- - _ 00 600 60 8.) За лекарски преглед с издавањем лекарске ОЈ при

каквој телесној повреди . . . . . . - . . . – . 100. [00 1065

= 5 5 с сл <>