Policija

168

-тимировећа кад говори о последицама темишварског сабора 1790. А сад је конце од догађаја у рукама имао опет Стратимировић, и Текелија је умро у уверењу да му је његове намере силно ометао лични му непријатељ Митрополит, па се, и ако иначе џентлмен, неотмено изражава чак и кад но-тира смрт Стратимировићеву. -=

Ипах, и ако није сео на кнежевски престо у Шумадији, "Текелија је у корист Српства у ондашњој Угарскеј учинио кнежевски гест, остајући и по смртиједан од најмоћнијих чувара угрожене српске народности, све док ту службу сад није

трихватило целокупно Српство, Анд. Гавриловић

Додатак 15. и 16. бр. „Полиције“.

МИНИМАЛНЕ ТАКСЕ ЗА НАГРАДУ ЛЕКАРА КОЈИ ВРШЕ ОПШТУ ЛЕКАРСКУ ПРАКСУ“)

Опште одредбе

Ре | Објављењем ових такса за лекарске услуге практичних лекара стављају -се ван снаге све досадање таксе на територији Краљевине Срба, Хрвата и "Словенаца.

05 52 За оцену спорних рачуна, односно висине хонорара надлежна је дотична лекарска комора. На њено решење незадовољна страна жали се Министарству Народног Здравља, чија је одлука коначна.

Чл. 3.

Погодба између појединог а и лекара за паушално лечење

строго је забрањена. · Чл. 4.

Ниједан лекар не сме за свој труд тражити награду мању од ових минималних такса. Но сваки лекар може бесплатно лечити како сиротињу, тако и своје сроднике и пријатеље, што зависи од његове воље и увиђавности. Исто тако може лечити државне чиновнике, државне пензионере и њихове породице са 50%/% попуста од минималних такса.

%) Објављено у Службеним Новинама од 24-71-1926. год. Бр. 166— 45 | 6“