Policija

= 837 —

Овим лицама, по правилу, издају продужење виза до два месеца жупанијске власти, ала се изуветно допушта да то чине и срески поглавари, зко она живе на територији њиховог срева, и ако су места њиховог становања удаљена, од седишта жупаније.

Визе са роком већим од два месеца издају се по одобрењу Мин. Ув. Дела.

МЕ

Радивоју Ж. Анђелићу, писару среза жупск2::

Ако су ваши наводи односно војне службе у рату тачни — што би требало утврдити уверењем Мин. Војске и Мор нарице — онда би вам се ратне године према чл. 282. финансиског закона за 1922-—23 г, рачунале за пензију двсструко, а по одбитку рока у војсци — редовног или ђачког.

Према овоме на вас се не односи чл. 259 финансиског закова за 1926—27 год., јер сте на дан 1. децембра 1925 год. имали веше од 10 година службе за пензију.

УН.

Владимиру У. Лучићу, знаничнику среза плеваљскор:.

Према чл. 10, одлуке Мин. Савета ДРБр. 42300 и 53500 — 1924 год. жена — државна службеница, чији муж није државни службеник или пензионер, нема права на додатак: на децу, изузев ако докаже да јој је муж сиромашног стања или неспособан за привређивање,

МЕ.

јог. М. Рогошићу, жанд-поднареднику — Гњилане;

По чл. 137. закона о чиновницима и осталим државним. службеницима грађан. реда, свама државним службеницима, па дакле и жандармима, рачунају се године службе проведене“ у Јужној Србчји двоструко за пензију, и то од дана ступања. у живот овог закона (1—1Х— 1923 године) па за 7 година.

Раније бенефиције, које су уживали државни службеници. у Јужној Србији до ступања у живот овог закона односе се“ на пенсију само указних чиноввика.

1Х. Суду општине враћевшничке. По чл. 282, финансајског закона за 1926-21 деловође у,