Policija

ван

95 под 1. таксене тарифе (чл. 26 т. !. таксеног и пристојбинског правилника).

4. Под пореским обвезницима, у смислу чл. 1, 2 и 4 Правилника о употреби народне снаге за оправку јавних путева, подразумевају се сва лица, која плаћају порез у дотично општини, бев обзира на њихово место становања и године Опширније о овом правилнику видети у „Полицији“ за 1924 год., Бр. 11—12.

ХМ, Обрену Н. Цвековићу, деловођи општине суковске:

По чл. 8. Устава, казна се може установити само законом и применити једино на дела, за која је закон унапред рекао, да ће се том казном казнити. Према овоме, председник општине не може кажњавати општинске часнике или службенике, и губитком плате и губитком права на додатак на скупоћу, кад је у тач. 7. чл. 109. зак. о општинама израђена казна само губитак плаше до осам дана.

ХУП. Сави Батинићу, среском акмесисти — Ђаково:

У јулској свесци „Полиције“ за ову годину објашњено је (Поуке и објашњења, ХУ). да се време проведено у служби бив. аустро-угарске војске и жандармерије признаје за пензију свима оним лицима, која су до 6, септембра 1919. год. ступила у службу наше Краљевине као државни службеници · грађанског или војног реда.

ХУШ.

Власт. П. Максимовићу, жанд. каплару — Соли:

За обавештења о разумевању појединих законских прописа, која даје преко листа, уредништво не наплаћује никакав хонорар. Пошто се спор, о коме је реч у упућеном питању, већ налази пред првостепеним судом, а нема никакве везе са вршењем званичне дужности, то се не може дати тражено мишљење.

| ХК

К. јокићу — Ужице:

Пошто сведоци нису утврдили наводе тужиочеве односно

постојања самог кривичног дело, то је власт била дужна да

прекине истрагу у смислу 8 29. кривич. суд. пост. „Полиција“ Б