Policija

— 842 —

ХК.

Суду Општине. — Д. Полана:

«дно што је већ једном одобреним буџетом специфимимирано, не може се мењати. Према овоме, из позиције одочбрене на додатке на скупоћу не могу се издавати никакве «уме на име плате, и обратно.

Св. Бр. 1711.

ХХЕ.

Томи Батшовићу. благајнику општине струмичке:

1. Такса из ТБр. 259 такс. тарифе државна је такса и тлаћа се увек у оним случајевима гре се линија за грађевину мора тражити од државних власти. Кад се ова линија тражи од општинске власти, мора се општини платити такса из ТБр. 366.

Плаћање државне таксе не искључује наплату општин«ске таксе, ако се ова линија мора тражити и од општине, ш 2. Из буџетске партије на непредвиђене потребе могу «се исплаћивати само они издаци, који буџетом нису нарочито тредвиђени, и то по решењу општинског одбора (чл. 183 зак.

2 општ.)

у Рила

ХХП.

Милану Ђорђевићу, деловођи општине бучуниске:

За све оне потврде, ка које у закону о таксама није предвиђена нарочита такса, плаћа се такса из ТБр. 43, у вези са ТБр. 1. Ово је изрично предвиђено у ТБр. 177 за судове, а то вреди и за потврде код полицијских власти, ако се, код њих таква потвда врши.

ХХИ.

Љубомиру Павловићу, деловођи општине клекачке (срез "лепеначки):

У јунској свесци „Полиције“ за ову годину објашњена "је (Поуке и обавештења МП), да су пресуде на иступним делима, по којима кавна по казненом законику, не може бити "већа од шри дана затвора односно тридесет динара у новцу, -одмах извршење и да противу њих у опште нема места жалби.