Policija

— 843 —

ХУМ.

Тодору Ђорђевићу, председнику општине г. балванске:.

Не постоји законски пропис којим би се општинске де„ловође ослобођавале од дужности чувања страже у општини, али је праксом умесно уобичајено, с обзиром на њихов важан жанцелариски посао, да се не одређују на ову дужност.

КЊИЖЕВНОСТ.

А) Нове књиге:

1. Издавачка књижара Геце Кона — Београд — Кнез Михаилова:

Породично задружно право у Хрватској и Словежији од Живојина М. Перића, професора београдског универзитета, (прештампано из Архива за Правне и Друштвене Науке), стр. 38; цена дин. Писац одличног дела Задружно право по грађанском законику Краљевине Србије, Г. Перић "био је, доиста, најпозванији да нам у овој монографији пружи кратак али и јасан преглед породичног задружног права Хрватској и Словенији, који ће корисно послужити, као дра"гоцени прилог, раду на изједначењу грађанског права у наапој држави.

Правилник о издавању и визирању путних исправа, „средом Жив. С. Девечерски; стр. 47; цена д. Законски текстови овог правилника допуњеви су и објашњени специјалним законима, а то је веома корисно за њихову правилну примену у пракси. Због тога ће ово издање — у ствари коментар пргавилника о издавању и визирању пасоша — добро доћи "управно-нолицијским органима и дипломатским и консуларним "представништвима на страни, као и лицима која интервенишу жод власти по питањима пасоша. _

2 Издавачка књижара С. Б. Цвијановића — Београд — Кнез Михаилова:

Чувари света — песме од Станислава Винавера; стр. -43; цена ДИН. '

5%