Policija

— 492 —

шење пресуде по дотичном спору. Ни сам закон, у осталом, не предвиђа изузеће чланова општинског суда и за случајеве извршења пресуда, већ само за пресуђење спорова.

Св. Бр. 579.

Х Поглавару среза Подгорског :

Кад државни службеник стече по закону право на вишу наредну групу, он није дужан платити таксу за представку којом тражи помицање у ту групу ако је то његово право већ настало, а надлежна га власт у исто још не уводи. Ако би се утврдило да му је тражење неумесно, ова би му се такса наплатила накнадно.

Св. Бр. 4987.

Х Суду општине с. лесковичке:

При егзекутивној наплати пореза и приреза државног и општинског власт се има придржавати чл. 107. зак, о непдсредном порезу као специјалног, и од оног у тач. 16. 5 471 грађан. суд. пост. познијег законског наређења.

Св. Бр. 916.

ХИ

Крсти Ристићу, деловођи општине костиначке (срез прилепски) :

За ослобођење од личног пореза због старости (чл. 74 т. 6 пор. зак.) мора се, првенствено, поднети крштеница. (Ако је ову немогућно набавити меродавна је венчаница, затим кршшеница најстаријег детеша, затим војничка исправа (буквица), а у недостатку свију ових исправа као доказ може послужити и уверење два грађанина потврђено влашћу. У свима случајевима где нема крштенице мора се још од надлежног свештеника узети уверење да молилац није записан у књигу рођених, или да су књиге ратом уништене.

хт Радовану Лукшћу, председнику општине кобешичке (срез ваљевски): Одредбе 98 15. и 16. Полиц. Уредбе и данас су на «снази.