Policija

— 784 —

цености. Чак је и поновио то своје писмо, обраћајући пажњу г. Венслеју да буде обазрив и да чува своје ствари. Радозналим новинарима г. Венслеј је том приликом изјавио, да он не придаје никакве важности тим претњама и да он налази, да је његова кућа за сто на сто сигурна од сваке похаре. На његово велико изненађење, кад је једнога дана био ван Лондона, и кад су у његовој кући остали само један момак и један детектив, непознати крадљивци успели су да непримећено уђу у његов стан и да му узму његове личне драгоцености: збирку старога новца који је он годинама прикупљао, његов орден којим га је Краљ последњих година одликовао, па чак и чувени апарат за аларм, који је он поставио ради осигурања врата и прозора од свакога додира.

Крадљивци су скинули тај апарат без икаквога шума. И по томе што нису однели и друге ствари и што му чак нису дирали ни ствари од вредности његових погинулих си: нова, сматра се да су могли бити чак и крадљивци, спортмани. ;

Крадљивци су ушли (изгледа да их је било двоје) кроз један

мали отвор на мансарди, који

је можда једини у тој кући био неосигуран.

Овај догађај изазвао је огромну сензацију у Лондону и сад се са великом пажњом и интересовањем прате све предузете мере, лондонске полиције за хватање ових злочинаца.

Изгледа да је овај малер полицијски знатно појачан и другом околношћу, што је до сада од четворице најглавнијих шефова лондонске криминалне службе, већ тројици извршена крађа. Једном пре Венслеја, а другом после њега.

Има листова, који са резервом тврде, да се Венслеј носи мишљу да тражи пензију, ако ускоро не успе да открије тајну овога дела.

И полицајци страних држава са великим интересовањем прате овај догађај.

Избори општински и градски у Банату, Бачкој и Барањи. На основу овлашћења датог а и чланом 165. финанс. закона за 1927 - 28 год. Министар Унутрашњих Послова прописао је Правилник о општинским и градским изборима у Банату, Бачкој пи Барањи (Сл. Нов. Бр. 198—56), који садржи ове важније одредбе:

Општина врши своје право самоуправе путем општинског