Policija

— 798 —

зод куће до куће, и од стана до стана — и нашли су га. Овај „случај описује врло интересантно Мјегпег у књиги „Пле Рајзсћтапхег уол Веи“.

Ја нисам послао делективе од куће до куће већ сам започео „вршити лично прелиставање пријава тражећи комесара у евиденцији становника. Кад сам дошао можда до броја 150 Ма Ае! Гауогајоп, нађем да станује тамо неки порезни чиновник, који је био пре неколико месеци пензионисан. Његов син познат је као пропалица. Отац је његов мора имати униирорму која се разликовала само по боји оковратника од оне полиц. комесара а син је морао знати и како се код дирекције плаћају кола са предајом признанице.

Одмах сам био уверан, да је баш син тога поштеног порезног чиновника „Комесар Кобау“ и њега је требало одмах ухватити, јер је већ био познат као варалица и провалник.

__ Шеф детектива са својим персоналом су одмах отишли „на лице места. У соби су затекли сина тога пензионог чиноввика са још тројицом другова. На кревету лежала је униформа "његовог оца а на столу имали су робу умрлог нотара др. А. скоју су баш делили. Господина Кобау-а и остале „чланове комисије“ са украденом робом одмах су натоварили на кола и отерали у полицију. |

Кад сам добио извештај позвао сам старицу, која одмах ма дође. Казао сам јој, да смо све пронашли, да су кривци "уваћени а додао сам и то, да је било баш добро, да су дали „адресу на уредну собу број 27, јер је тако дошла баш на „место куда је требало довести господина Кобау.

Тако смо решили овај случај сретно уз неколико часова интензивног рада. |

Вјек. Кершован шеф мариборске полиције.

„Додатак 17. и 18. броју „Полиције“.

ОДЛУКЕ ОПШТЕ СЕДНИЦЕ ГЛАВНЕ КОНТРОЛЕ

„ЛИЧНИ ПОРЕЗ НЕ УТИЧЕ НА ПРИЈЕМ ИНВАЛИДНИНЕ Мес. Контрола при Окр. Финансијској Управи у Н. од-