Policija

1 бзу =

зличите фабрикације, делови у питању не остављају на венцу чауре отиске подједнако удаљене један од другог.

Али, да би успели да разликујемо у тим отисцима карактере чисте тог оруђа, потребно је пре свега гледати их

а. р. | С.

Сл, 1. — Отисци разбијача каписли и зустављача (је БиНоп). а и ђ се идантификују, с се битно разликује.

на микроскоп. Затим то треба фотографисати апаратом који је снабдевен објективом са дугачким цилиндром, јер тако само можемо добити подједнаку јасност у удубљењима и на рељефима; фотографије треба увеличавати на десет до двадесет дијаметра.

Пре но што се практикује испитивање микроскопом, потребно је очистити чауру а затим је одмах испрати млазом воде из чесме. Ова операција даје сву јасност детаљима које треба осматрати. Чаура је затим обрисана нежно једном крпом и стављена на платину микроскопа. Сада да би испитивали траг, треба га осветлити јаким унакрсним зраковима лампе нарочито удешене за то. Лампа се може померати те. тако осветлити само онај траг који се испитује, како би што боље видели све детаље који се траже.

Операције чињене на чаури о којој је реч, обновљене су на једној серији чаура истоветне фабричке марке као што је и прва, а које су испаљене у истом аутоматском револверу. Закључак и изводи из упоређења ових двеју серија докумената, дозвољавају да се пронађу и са једне и друге стране карактери исте физиономије, када се тиче једног истог оруђа (види слике 1 и 2).