Policija

= 1001 —

жриминалисте и професора Универзитета у Риму, који је био „љубазан да овај чланак напише специјално за „Полицију“, даље чланци: Женско питање у казненом праву и Неколико _речи о кривично Правној одговорности Пословодећих органа трговачких предузећа приликом банкрошсшва од г. Д-р Метода Доленца, професора Љубљанског Универзитета; Улога "мотива у сфери кривичног правосуђа одг. Д-р М. Чубинског проф. Универзитета; Замена зашвора од г. Д-р Јосића Шпловића, професора Загребачког Универзитета; Верификација „полштичких избора пц њен правни каракшер од г. Д-р Јована Стефановића, професора Загребачког Универзитета; Право одговора ш слобода штампе од г. Михапшла Константиновића, доцента правног факултета у Суботици; Лробисује ли „наш Устав управни централазам, Поводом закона о централној управи, Административна реформа и Државни Одбор за аштедњу од г. Д-р Ош. Пиркмајера, нач. Мин. Ун. Дела.

У сталној рубрвци „Белешке и Вести“ читаоци су ре„довно обавештавани о свакој полицијској новини у страним државама и код нас, као и о сваком важнијем догађају који је стојао у вези са организацијом, радом и прогресом управнополицијске струке.

У циљу што потапунијег обавештења претплатника установљена је још једна нова стална рубрика — „Кретање полицшјског чиновништва“ — у којој су саопштавана сва постав„љења, премештаји, отпуштања, пензнонисања и уопште све промене полицијских чиновника. :

Поучно забавни део био је заступљен само оригиналним радовима, међу којима су се нарочито истицали радови Г. „Андре Гавриловића, познатог књижевника.

= ж ж

„Полиција“ ће и у 1928 г. у главноме продужити истим "правцем као и до сада, само што ће још већу пажњу поклонити примењеном законодавству с обзиром на његову огромну практичну корист.

Поред овога, а да би се задовољиле жеље једног великог дела претплатника, Џоучно забавни део биће увећан пригодним криминалним приповеткама из наше и стране књижевности, ЈУ овом циљу још у првом броју идуће год. отпочеће изла-