Policija

— 19064 —

мишљењу уредништва, застаревају за три месеца, рачунајући: од дана кад је извршна одлука саопштена осуђ=номе (за застарелост пресуде) односно од дана кад је пресуда постала извршна али му није саопштена (за застарелост дела).

М1 Крсти Ристићу, деловођи општине костиничке (ср. Приљећски): По чл. 1 зак. о непосредном порезу, у непосредни порез-

спада и лични порез.

У чл. 2. правилника о употреби народне снаге за оправку јавних путева од 2. јуна 1924 год. прописано је како се састављају спискови кулучара, а у „Полицији“ Бр. 5—6 за ову годину (стр. 246) објашњено је која лица не треба уводити у ове спискове.

| Суду опшшине шурланске:

За уверења, која се издају на основу књиге „Б“, морг се наплатити таксе и за државну таксу, јер се ове књиге сматрају као државне.

Св. Бр. 1778.

МШ

Суду општине белничке:

Већ неколико пута објашњено је у „Полицији“ за ову годину, да општински судови за извиђање и пресуђење и ступа у кругу своје надлежности наплаћују само таксу из ТБр. 370 у корист општинске касе. (Опширније о овоме видети у закону о таксама (коментар) од Ж. Девечереског, | издање 1927 г., стр.,224 и 602).

1Х "Суду општине вар. Салаш:

1. О сваком ослобођењу од непосредног пореза мора постојати решење финансијске управе, олобрено од Ген. Дирекције Пореза. Финансијска управа дужна је, да ово решење достави општвнском суду било у препису било у изводу. На основу овог решења и акта финансијске управе општински суд и одбор доносе решење о ослобођењу од приреза до-