Policija

= 4085 =

тичног лица, сразмерно суми ослобођеног непосредног пореза

2. По чл. 6 зак. о шумама у вези са чл. 62 истог закона и чл. 86 зак. 0 Опиштинама општински суд и одбор могу својим гргђанима одобравати да у општинској односно сеоској шуми секу дрва само за домаће потргбе. За свако друго сечење дрва потребно је још и одобрење шумске управе у смислу чл. 69 зак. 0 шумама. Сечење дрва у циљу отуђивања "може се вршити само по одлуци општинског збора, коју треба да одобри и Државни Савет (чл. 33 тач. 3 и 6 зак. о општинама).

Х Суду општине кожељске:

Као и у свима осталим уверењима, која издају општин-

ске власти, тако и у уверењу о остатку земље мора бити констатовано тачно стање т.ј. опа морају одговарати сшвар„ном сшању ствари. Према овоме суд мора, приликом издавања траженог уверења, водити рачуна и о томе да је молилац један део свога имања раније продао и уступио у државину купцу. То што купац још није добио тапију на купљену земљу без утицаја је на издавање уверења; главно је: да продата земља није више у државини продавчевој, од_ носно да он не може више од ње прибављати средства за живот себи и својој породици.

Из овога излази, да суд не може издати тражено уверење ако молилац нема, без раније продате и уступљене земље, још онолико земље колико му штити 6 471 тач. За грађан. суд. пост.

Св. Бр. 2277.

Х Суду општине бранковске (срез босиљградски):

За деобу задружне и смесничарске имовине апсолутно је надлежан избрани суд по 65 434 грађан. суд. пост. За са"став овог суда у појављеном случају надлежан је срески поглавар, по 5 438 истог зак. пошто вредност спора прелази надлежност општинског суда. Опширније о овој ствари видети у „Полицији“ за ову годину, стр. 391.