Policija

— 1068 --

реза, те се и о њему при продајама мора водити рачуна по званичној дужности,“ ,

Одлуком Државног Савета од 23 марта 1910 год. Бр. 2310 објашњено је:

„У трећем ставу чл, 107 закона о непосредном порезу предвиђено је, да се егзекутивна наплата пореза врши првенствено из покретности, па за тим из непо. кретне имовине дужникове, Према овоме пореска власт дужна је претходно констатовати да порески дужник нема покретности из које би се могла наплата дужне „порезе извршити, па тек онда приступити наплати из

непокретног имања, и то најпре издавањем дужниковог имања под закуп,“

2. По чл. 13 зак. о народним школама, окружни (одн. обласни) школски одбор дужан је старати се, да свако место уђе у састав једне школске општине.

ХМ Јовану Ј. Јаковљевићу, деловођи општине соколичке:

Општински деловођа дужан је платити и порез и прирезе на плату са свима додацима почев од 1 априла 1917 г. по чл, 74. финанс. закона за 1927—928 год., без обзира на то што се задужује порезом на непокретно имање у дотичној или другој општини.

ХУШ , Суду општинском — Рача:

Одобрени буџет треба вратити Министру Финансија (Одељењу за Самоупр. Буџете) и молити за потребну исправку, а ако је ова немогућна онда за упуства у погледу даљег рада. Ова упуства, издата званичним путем, служиће као оправдање при правдању рачуна пред Глав, Контролом.

Св. Бр. 3886. |

ХХ Драгољубу Р. Тошићу, бив. чиновнику — Охрад:

Време, проведено у неуказној државној служби пре пунолетства, не признаје се за пензију, јер по старом закону 0 чиновницима неуказни државни службеници нису имали право на пензију — чл. 285 данашњег зак. о чиновницима.