Policija

С ИНА

На знање.

Комплети „Полиције“ за 1921—197. год. могу се дебити по цену од 600 дин. за свих 7 год. или по 100 динара за евану гедину понаособ.

Обратити се администрацији (Карађорђева, 69).

Аедатан 23. и 24. броју: „Лолиције“.

УПУСТВО ЗА Па ПОДНОШЕЊЕ,; ПРЕГЛЕД И ОДОБРАВАЊЕ ОПШТИНСКИХ БУЏЕТА.

Многе општине приликом састава својих буџета — предрачуна прихода и расхода, израђују буџете аљкаво, са брисањем, радирањем и прецртавањем, без икакве системе и прегледности, на хартији врло разноликог формата, са непотребним рубрикама а често и непотребним ФОРУМ рану која се на овај начин троше бесциљно и расипнички.

· Да би све општине имале израђене једнообразне буџете, као и да би имале правац и систем за израду истих, у интересу штедње, брже и ефикасније контроле од стране обласног одбора а на основу чл; 38. Уредбе о: обласним и среским самбеуправним буџетима прописујем следећа упуства:

Све општине имају израђивати своје предлоге буџета на хартији канцеларијског формата, са рубрикама означеним по приложеном формулару. Формулари се "могу према потреби и оштампати и употребити само онолики број, "колико је: за буџет дотичне општине потребно. '

Поделу прихода и расхода по: групама =- главама поглављима, вршиће и даље оне општине, чији се приходи имају употребити за тачно одређене и само за ту врсту расхода, т.ј. онако, какву су поделу и до сада имали.

У предлогу буџета изнети прво, и то на левој страни, приходе а на десној др ате изнети расходе и то прво. личне па" удана |

4") аиањек у Сљужбеним 'Новинама од 26 новенбра 1927: гоживе Бр. 269 — ГХХН.