Policija

— 1082 —

Бвла књига бечке полиције. Поводом крвавих догађаја у Бечу, који су се догодили јула месеца ове године, Бечка полиција је много нападана и „оправдано и неоправдано, али највише тенденциозно и неоправдано. Да би изнела право стање и оправдала своје држање Бечка полиција је издала о тим догађајима по званичним подацима Белу књигу, у којој је до појединости расветлила ове догађаје и њено учешће у њима.

Дом за полицијске стражаре у Паризу. — Ми смо у ранијим бројевима изнели да је ивици: јативом Госпође Управника Па» риске Полиције образован фонд за лечењеји неговање у слузжби "повређених полицијских органа; у зато сазиданом -специјалном дому: Тај је фонд порастао већ на 3 милијона фра“ нака:' Сама Париска Олштина вотирала је за ту сврху кредит од 1 милијона франака.

"Полицијска и саобраћајна из: |

лежба у Гелзенкирхену. — У немачкој вароши Гелзенкирхену била је ту скоро организована дивна полицијска изложба а заједно са њиме и саобраћајна.

Изложба је имала нарочито инструктивни карактер и за:

вршена је потпуним успехом како у погледу посете тако и у погледу намене.

Општина „Завође“. — Краљевим указом од 17. новембра 1927. г. УБр. 47482 решено је, по предлогу Мин Унутр. Дела, да општина „Анђелићи“, у срезу билећском, области којстајске, по изјављеној жељи својих. грађана замени свој досадањи назив називом „Завође“, у ис-

том срезу и области (Сл. Но-

вине Бр. 272—1927. г.).

" Село Блато. — Краљевим указом од 17. новембра 1927, год. УБр. 47481 решено је. по предлогу Министра Унутр, Деле, да се села: Лопашница, Церових: и Блашо, општине » костурске, среза нишавског, области нишке, по изјављеној жељи својих грађава споје у једно село под. именом Блато (Сл. Новине Бр.. И ТУ г.

„Гестионице, кафане и остале

радње са алкохолним пићеа. =

У Службеним НПовинама од 9, децембра ове год. Бр. 280 —75објављене су измене и допуне правилника Мин. Ун. Дела о гостионицама, кафанама и осталим радњама са алкохолним пићем од 15. јула 1925. г, ом 23939.