Policija

10. По варошким општинама још и издаци на осветлење · вароши, калдрмисање улица, канализацију, регулацију и нивелацију вароши, подизање и одржавање паркова, снабдевање вароши добром пијаћом водом и у опште на унапређење: просветних, здравствених, економских, културних и других привредних интереса вароши и томе слично;

12. Издаци на одржање општинских путева; 13. Издаци на личну и имовну безбедност у општини; 14. На непредвиђене потребе.

Побројане приходе и расходе, као и расходе за потребе саме општине, уносиће суд у свој општински буџет у колико општина са тим приходима и расходима буде располагала, односно, у колико те приходе и расходе буде имала.

Општински одбор — веће решава и утврђује општински буџет и одобрава општински прирез ако исти износи до 3009/5 од непосредног пореза. Ако би прирез био већи од 3000/,, онда о њему одлучује општински збор. За извршност његове одлуке потребно је одобрење Министра Финансија.

Општински буџет саставља општински суд са својим благајником и подноси га на претрес и решење општинском одбору-већу најдаље до 1. марта сваке године. А општински одбор-веће претреса га и решава најдаље до краја марта сваке године. и

Док се буџет не одобри, буџетирање ће се вршити по дванаестинама из прошлог буџета, т.ј. може се месечно трошити један дванаести део прошлогодишњег буџета. Буџетирање по новом буџету може се пррнити тек од дана пријема одобреног буџета.

Буџетска година почиње првог јануара, а свршава се тридесет првог децембра.

Одобрени буџет важи само за ону годину, на коју се односи, с тога се сви буџетски приходи имају прикупљати у тој години; а тако исто и сви расходи измирити, којима је рок плаћања у дотичној буџетској години. ;

Али, ако по свршетку године, ипак остане непокупљених или покупљених зли неупотребљених прихода, они се преносе у нов буџет као приход, а остане ли неизмирених издатака, пренеће се такође у буџет за идућу годину. :