Policija

— аб —

Кредити одобрени буџетом за исвесне потребе, могу се

утрошити само на те потребе. __Уштедама из једне партије не могу се подмиравати не-

достатди у другим партијама и ако су ове буџетом предвиђене.

Од одобрених кредита, може се трошити месечно само. по дванаести део сем оних издатака, за које се по природи набавака морају од једном издавати веће суме.

Наредбодавац је у апштинама ==" тлавар-идедседник-начелник општинског суда или његов заступзик; |

„ "Одговорви рачунополагач. је оно лице — благајник које руководи 'касом и врши исплате, -

'У сваком општинском буџету ставиће се и један кредит за подмирење непредвиђених отштинских потреба. Из овога се кредита могу подмиривати само непредвиђене општинске пођреое) ч то само по решењу општинског, одбора- већа. |

Из. општинске касе могу се чинити само они издаци који. су буџетом предвиђени, а за. издатке на непредвиђене потребе потребно је решење. одбора: фева, Мадаци Уча

- сматрају. се као_ злоупотреба, и за штету одговарају валац касе и _наредбодавац солидарно.

_ Општински прирез надлежно „одобрен и "распоређен. на _ пореске обвезнике према годишњој суми непосредног пореза, прикупља сама општинска власт.

Аналбго чл. 26. уредбе о обласним и среским самбуправним буџетима, ако сеу току године буде показало, да је. који буџетом одобрени кредит недовољан, па би било потребно да се он увећа, или ако у буџету за дотичну годину није предвиђен кредит за неку неодложну потребу, а ве може се исплатити из кредита на непредниђене потребе, поднеће се министру финансија на решење предлог, у коме ће се означити: каква је потреба, колика је сума довољна 3а ЊЕНО. подмирење и који је извор за покриће таквога расхода.

Уз предлог подноси се одлука. одбора- већа.

Док министар Це не е донесе. своју Ој податаН се не сме учинити.

Место ово важи и за вирманисање по партијама, |

За личне буџетске издатке не могу бити у току године тражени наднадни буџетски кредити, Вовећања, "нити вазбу-