Policija

— 785 —

26 зак. и 5 5 36 — 38 прав.). Иста казна као и за претходно дело. — чл. 836, ал. 2.

м) Ускраћивање надлежним властима да Прегледају ове књиге. (чл. 26. зак.). Иста казна као и за претходно дело чл, 36, ал. 3.

н) Неблаговремено подношење надлежним властима сби:· „скова купаца оружја и муниције (чл. 26. зак.) Иста казна као и за претходно дело — чл. 36, ал. 4.

њ) Пошење појединих примерака оружја и муниције од сапране шрговачких пушника без потребног одобрења. Кажњава се-затвором од 1—10 дана или у новцу 50—500 дин. — чл 88. ;

Као преступна дела сматрају се:

а) Продаја оружја тајним и недозвољеним начином мимо законске Прописе. Извршилац овог дела може бити „свако“, који на овај начин врши продају оружја. Кажњава“ се затвором од 1 -6 месеци, у колико не би стајало теже дело. — чл. 855, ал. 1.

Овим законским прописом, као познијом по постанку прећушно је замењен чл. 9. зак. о заштити јавне безбедности и поретка у држави у оном делу који се односи на продају ватреног оружја. ;

6) Набављање, држање џ продаја оружја војничког, недопуштеног (чл. 4) или оружја војничког карактера. Иста казна као и за претходно дело — 35, ал. 2.

в) Набављање допуштеног оружја у већој количини, противно прописима закона, у циљу препродаје. Иста казна као и за претходно дело — чл. 35, ал. 3.

г) Пабављање или продавање оружја без одобрења надлежне власти. Кажњава се затворим од 1—3 месеца или новчано од 1.500—10.000 дин. — чл. 37. ал. 1.

Извршиоци свог дела могу бити само продавци оружја.

д) Набављање оружја друге врсте и у већој количини од оне која је у дашом одобрењу означена. Иста казна као и за претходно дело. — чл. 37, ал. 2.

И ово дело могу извршити само продавци оружја.

Одредбе о конфискацији оружја из чл. 40 важе за сва наведена преступна дела.

ПОЛИЦИЈА _ 2