Policija

— 844 —

„Усвојењем се не може окрњити закони део деце те с тога оно важи само у онолико, у колико се њима не вређа закони део рођене деце“, Св, Бр. 1887.

| + ж Поводом предлога за оштампавање поука и обавештења У засебну књигу примили смо и ово писмо: „У свима досада примљеним свескама листа „Полиција“,

а у рубрици „Поуке и обавештења“, дата су објашњења од

стране уредништва, увек по оним питањима која су била нејасна како установема тако и појединцима.

Колико би било лица — појединаца, која би купила: по једну сређену књигу свих датих поука и обавештења од после рата па на овамо, тачно се не може рећи, — тек се са правом може рећи, да битај број требао да буде велики; али да би сви општински судови узели — купили по једну овако сређену књигу, у то не сумњам.

Деловођа сам у једној малој и при том у доста сиромашној општини, — па ипак је иста општина, за доста не. потребне листове, издала приличну суму новаца, — а за овако једну потребну сређену књигу, као што би била Збирка свих

датих поука пи обавештења, мислим, да услов уредништва о истој не би био ни од једног општинског суда непримив,

Добро бини најбоље било, да уредништво код Министарства Унутрашњих Дела издејствује наређење, по коме би сви општински судови морали купити по једну овакву књигу, ради једнообразности рада и правилног примењивања зак. прописа.

Сваки општински деловођа учинио би грех према уредништву, када још поред тога што би општина била дужна исту купити, не би настао, да у својој општини нађе бар не Једно лице које би ову књигу о којој је реч купило.

7. Септембра 1928 г,

у Глоговњу. Остоја М. Јоцковић,

желовођа општ. Глоговачке — Мачва —“