Policija

бат

тима на које се односе, од г. Србислава Ковачевића, судије овог суда. То је управо годишњак рада овог суда за прошлу годину, који садржи преко 700 одлука по многобројним и разноврсним законима, које су судови примењивали у току те године. Ово је, по реду трећа збирка, коју издаје г. Ковачевић: крајем прошле год. издао је „Судску праксу у 1926. години“ а претпрошле год. „Судску праксу у 1925. год.“

Објављивање одлука нашег највишег суда у засебним књигама, које је срећно отпочео пок. Стева Максимовић а успешно продужио г. Гојко Никешић, било је, као што је познато, од неоцењене користи за правилну примену закона у пракси. Данас оно није само корисно, већ је и неопходно потребно свима онима, који су позвани да законе у пракси примењују, јер у нашем позитивном законодавству још није пречишћен хаос, створен послератним уредбама, правилнинима и т, п. С тога ће и ова најновија збирка, коју је г. Ковачевић израдио веома пажњиво и стручњачки, задовољити једну велику потребу свих оних, који су позвани да законе у пракси примењују. МИ сами неправници могу у њој наћи пуно корисних поука за своје приватне ствари. Цена јој је 120 дин. (има 45 штампаних табака вел, осмине), а може се добити код писца. Све три књиге одједном могу се добити за 300 динара. .

А.

1. Статистика избора народ. посланика Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Израдио Др. Лаза М. Костић, професор универзитета. — Издање Народ. Скупштине — Београд 1928 год. стр. 370.

Врло лепа табеларна збирка политичких избора одржањих 11. септембра 1927 г. са свима потребним коментарима.

9. Закон о местима. Са списковима свих варошица и вароши са коментаром од Др. Лазе М. Костића, — Београд — 1928 год. — Штампарија Туцовић — Стр. 68.

3. ХЖобтес 12 ргерпбапја од Др. Метода Доленца, проф. крив. права у Љубљани — издање Љубљанског Универзитета.

Ова стручна криминална расправа нашег уваженог сарадника Г. Др. Доленца за сваку је препоруку. У њој се