Policija

ВР

с

— 846 —

првог секретара Државног Савета; стр. 132; цена 20 дин. Садржај: управно-судска јерархија, теорија о министру судији, повлачење управних аката, организација управног судства по нашем праву, надлежност управног правосуђа, заснивање управног спора, пресуда, управни акт Државног Савета.

У овој одличној књизи изложена су, а уз то и стручњачки пропраћена и објашњена, како са гледишта теорије, тако и с погледом на праксу, говово сва важнија питања из области нашег управног судства. По мишљењу г. Слободана Јовановића — који јој је написао предговор — она је „2опуна: она даје истовремено преглед нашег законодавства, праксу наших управних судова, и једну, теоријски добро образложену, оцену ше Браксе“.

Управно-полицијски и самоуправни органи наћиће у овој књизи пуно корисних и за њихову праксу неопходно потребних ствари, те с тога треба да је набаве и добро проуче. Она ће, тако исто, корисно послужити и осталим органима администрације, па и самим правницима који се интересују административним судством. А.

Из чиновничког права. (Сабрани чланци). — од Др. Лазе

'М. Костића — Београд 1928 год. стр. 142.

Ова књига по својој стручној и солидној садржини и изради заслужује пажњу наших читалаца као и сваку препоруку.

2. Издавачка књижара 6. Б. Цвијановића — Београд Кнез Михаилова: |

Модерне бајке — од Драгише Аапчевића, друго издање; стр. 61; цена ... дин.

Приче из страшне куће — од Велизара Рамског; стр. 54; жена ... дин. 8. Издања Енциклопедијске Библиотеке:

Монах — приповетки од аА. И. Пи превео Владимир Бабић; стр. 86; цена 10 дин. у.

Фопствена издања :

Судска пракса у 1927. години. Под овим именом изишла је ових дана из штампе збирка одлука Касац, Суда у Београду у прошлој, 1927 год. систематски сређених по зако-