Policijski glasnik

БРОЈ 20

ИОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

СТРАНА 175

— Јеои ли се сетио ? заиита Иван Иванић. Јеси ли се оетио ? — Ти ? Ти !? ирошанта Семен Семенић. — Бто тако... нашао сам и затајИо. Али, Бог ми је сведок, кунем ти се Богом живим да у почетку нисам знао да си ти изгубио те новце... МисЛио сам да је неко други ; а после кад сам сазнао, нисам се могао одважити да ти новце вратида... Мислио сам неколико пута да то урадим, али, ето, не учиних. Можеш ли ми онростити, пријатељу?,... Опрости ми, опрости! Сутра дан је Семен Семенић објавио познаницима да је Иван Иванић умро. Ири попису имовине нашли су тестаменат у коме Иван ИваниК све својс имаше оставља Семену Семенићу. А Семен изиђе пред губерна.тора. —, Пе примам ја то, рече му. — А за(пто ? запита га губернатор. - Не треба ми. Шта ћу с имањем ? Ја сам стар човек. Ту је време, треба и на смрт миолити. Отићи ћу у света места, и са заоставштином нека вдше виоокоблагородије чини како за мајбоље нађе. Можда цркви каквој... Сахранивши пријатеља, Семена Семенића нестаде. Говораху неки да су га виђали у неком манастиру. : С рускога IV!.

иороклом из Србије, то, на молбу ореоке власти у Ковину, препоручујемо свима полицијским и општиноким влаотима, а приватне молимо, да ако што ближе знају о овоме лешу, известе Управу града Веог[1ада о иозивом на Вр. 13139.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

НАЂЕНИЛЕШЕБИ Нзнад пута у месту званом „Камиџора", преко ћуприје на Морави у срезу жичком, 5. ов. м-ца нађено је заклано једно мушко непознато лице старо око 22 године, средњег раста, лица оувоњавог и дугог, очију, косе и бркова плавих, малих с.међих и ретких обрва, браде обријане; од одела има: гуњ и зубун полован, чакшире отаре, поцеиане на коленима и између бутина; на глави има црпу јагњећу шубару ; на ногама исцепане преоне, опанке и чарапе ишаране онако како ое носе у округу моравском. Начелник ореза жичког депешом Бр. 7 466 молн све полицијске и општиноке власти, а и приватне, да га, позивајући ое на ту депешу извеоте, ако би ма шта ближе знали о лешу "овога непознатога човека, а што би ишло у корист утврђивања његовс идентичности. У атару општине Тамиш Сигета, близу села Добовца у Мађарској , на дан 3. пр. м-ца на обали Дунава нађен је један женоки леш, који је био још овеж и можда је лежао у води највигае три дана. Леш је жене од 5 2 — 5 4 године, дугачак 1*58 м., коое кестењаве са по којом седом длаком, очију загаситих. Од одела има црну оукњу оа белим пегама, кабаот зимо-ки грудњак са 0 коштаних дугмета, кошуљу од српског платна на ћерћелије са 4 коштана дугмета, доњу сукњу од белог платна. На левој нози има дебелу вунену чарапу, којој је стопала нотшивена кожом. Палац деоне руке има црним завојем увијену рану. Пошто ое по оделу закључује, да је овај леш какве жене

П 0 Т Е Р Е Мара жена Миленка Станковића, из Држановца у •срезу добричком, одгонара за извеоно казнимо дедо код начелстиа окрута нишког, али се налази у бегству.. Мара ое. радо издаје. нод лажним именима, Мари.јола, Марија, Зорка и Дика, а и то, да је родом из: Прокупља, Бабушнице, Пирота, Леоковца. Џепа, Прибоја, Влаоотинаца и Куршумлије. Стара је до 2 5 год., раста оредњег, плава, сувоњава, гледа обично у земљу ; од одела има памуклију, сељачку сукњу, на глави жуту шамију, а носи одело и од порхета оа црвеним пругама или од угаоитог браон цица, са плавим гранама; на ногама има опанке или папуче. Наређује ое свима полицијским и општиноким влаотима да Мару у своме кругу власти нотраже и нађену стражарно упуте начелству окр. нишког с позивом на депешу Бр. 8917. Илија Н. на дан 11. т. м-ца на путу Београд — Обреновац, у атару села Барича. напао је на Потра Вочка, брашнара, родом из Македоније. Илија је оредњег раота, црномањаот, у грађаноком оделу, на глави има шубару, а на ногама ципеле, при себи има и сат са ланцем. Препоручује се свима полицијским и општинским влаогима, да за одбеглим злочинцем најживље трагају и пронађеног опроведу начелнику с-реза носавског округа ваљевоког с нозивом на денешу Бр. 7185. Алекеандар Дазић, надничар из Шапца, одговара код начелника ореза посавског округа ваљевског за онасну крађу. Александар је огар 14—-15 год. стаса средњег сувоњав, у опште плав. Нозивају ое ове полицијске и општинске власти, да Алекоандра у своме домашају потраже и у случају проналаска уиуте га номенутом начелнику с позивом на депешу бр. 69 46.

срезу љубићоком, на је побегао незнано куда. Милован је ,стар 17 год., танак, повиоок, ,косе омеђе, очију плавих, образа дугих; од одела има антерију и Фермен (зубун) од плаве чохе, чакшире од шајка, на глави капу шајкачу, а на ногама опанке. Препоручује ое овима полицијоким и ошнтиноким влаОтима, да Милована у овојим домашајима живо иотраже и нађеног снроведу начелнику среза љубићоког с позивом на депешу Бр. 3313. Светозар Којадиновић, бакалски калфа из Београда, извршио је на опасан начин крађу отвари и новаца своме газди Миј&јлу Тодороровићу, бакалину, па је нобегао. Светозар је стар 17—18год., омален, дежмекаст, плав-; у грађанском је оделу. Нека ове полицвјоке. и општинске власти учине потеру за Светозарем и у одучају нроналаока упуте га кварту врачароком Управе града Београда о нозиврм.иа Бр. 5648. Крађа стоке. Непознати крадљивци 28. пр. м-ца. око девет часова у вече из затвореног обора Цаке Стојиљковића, пекара из Лесковца укради су две крмаче у вредности 180 дин. Позивају се све подицијоке и општинске влаоти, да најживље трагају за крадљивцем и иокрађом, и да о резултату из!?есте начелника среза лесковачког с позивом на акт Бр. 7533.

СКРЕЋЕ СЕ ПА.ЖЊА У Краљевом Селу ухваћен је Лазар Цвегковић, који вели, да је родом из Кладова и да ]е живео у Нишу. Лазар је стар 5 4 год., оредњег раста, црномањаот. Придиком претреса код њега нађено преко 300 динара у злату, оребру и банкнотама. Па како Лазар у опште изгледа сумњив човек, ова је ирилика, да је код њега нађенн новац краден, те се скреће пажња свима полицијским и општинским вдастима, као и привагнима, ако би што о Лазару сазнали да извеоге начелника среза тимочког с познвом иа депешу Бр. 493 1.

Пресудом кварта варошког од 4. тек. м-ца. Бр. 5000 кажњен је затвором и прогонством на свагда у Аустро-Угарску овај Ђорђе Цукић,

Мидован Мидинковић — БајиК, из Пи латовићау срезу драгачевском, извршиоје опаону крађу Миловану Вукооављевићу, из Лзубића у

беспооличар и окитница, што је ое вратио из прогонотва. Ђорђе је родом из Варанде у Ауотро-Угар-