Policijski glasnik

СТРАНА 182

ПОЛИЦИЈ СКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 24

Милана, сина Јована Милошевића, из Главице, који је сдужио код Петра Трајковића, пекара у Параћину неста.10 је 27. пр. месеца. Милан је стар 13год., омален, сувоњав, у опште смеђ; од одеда има: чакшире и антерију од сељачког сукна, на глави поцепану шајкачу, а на ногама кратке сељачке чарапе и преоне опанке. Нека Милана потраже све полицијске и општинске власти, и пронађеног упуте начелнику среза параћинског с позивом на акт Бр. 9995. Милосава Симоновића , надничара, из Чачка, бившег робијаша, тражи начелство округа чачанског актом Бр. 4915 ради издржавања петогодишњег полицијског надзора. Милисав је из Црне Горе, стар 51 годину, средњег раста, очију плавих, косе црне, смеђих бркова, од особених знакова има : а) брадавицу, вели-

љачким гаћама и панталонама, на глави има шајкачу, а на ногама опанке оа кајишима. Пронађеног треба упутити начелнику ореза драгачевског с позивом на акт Бр. 9109.

Стојана Миловановића, столара из Алексинца, због извесног казнимог дела тражи начелник среза алексиначког актом Бр. 438 5. Позивају ое све полицијске и општинске власти, да Стојана живо потраже и нађеног спроведу помеаутом среском начелнику.

Чедомира, сина Љубомира Бенчића из Лапова, нестало је 7. тек. месоца. Чедомир је стар 8 год., обичног раста, сувоњав, у сељачком оделу; на глави иоси шајкачу, на десном образу има један мали младеж. Сумња се да су Чедомира одвели Цигани у користољубивом

ч ЈЈ ■

из Криваје и по извршењу дела отумарао из места пребивања. Обрен је стар 17 година, средњег раста, у лицу смеђ, ћосав. Пронађеног греба опровести стражарно начелнику среза млавског с позивом на депешу Бр. 8563.

Војин С. Руцић и Адам П. Новаковић, земљод, из Лазнице, среза хомољоког 3 0. прош. месеца извршили оу један покушај убиства и једну тешку телесну повреду, па су по извршењу дела одмах побегли. Војин је стар 45 година, малог раота, црномањаст, косе црне, бркова црних, брија се; Адам је стар 2 5 година, средњег раста, у лицу смеђ, косе и бркова смеђих, шпицасте браде, у белом сељачком оделу. Позивају ое све полицијске и опшгинске власти да их живо у својим домашајима потраже и пронађене стражарно спроведу начелнику среза хомољског с позивом на депешу Бр. 528. Максим Цветковић, скигница, родом из Веровице у срезу нишавском, који је издржавао затвор код начелства округа штротоког побегао је 7. ов. месеца из иотог. Максим је стар 18 — 20 год., новисок, сувоњав, смеђ, у оделу грађанском, на глави носи црн шешир, а на ногама ципеле. Препоручује се свима полицијским и општинским властима, да Максима најживље потраже и нађеног под јаком стражом спроведу начелству округа пиротског с позивом на акт Бр. 7392.

Непознати крадљивци ноћу између 8. и 9. тек. м-ца нровалили су прозор и ушли у спаваћу собу г. Пантелије Раденковића, артиљериског капетана I. кл. из Нпша, и покрали ове ствари: златап прстен са браон рубинским каменом; златну бур.му ; мушки сребрн сахат „лонжин" с трп ноклопца а без ланца; један перорез, чије су корице од слонове кости; кључ „Вертхајмов" од касе сандучаре; једап новчаник браон боје у коме је било 10 динара ситног новца и ! / 8 лоза класне лутрије 35. кола бр. 24472, чији је улог на последњем вучењу извучен. Позивају се све полицијске и општинске власти да за крадљивцима и покрађеним стварима трагају и о резултату известе начелство округа нишког с позивом на акт Бр. 1 1939.

Г Р А Ж Е С Ш Радосава Ђајића, из Кућана, ореза златиборског, који има да одговара за дело из чл. 115. закона о шумама, тражи начелник среза златиборског актом Бр. 5 309. Радооав је стар 17 година, средњег раста, косе смеђе, очију зеленкастих. До 23. априла ове године служио је у Ваљеву код Игњата Милошевића па је тада отишао из Ваљева. Пронађеног треба спровести поменутом начелнику.

Милутина Тоскића, позоришног момка, родом из Пирота, окривљеног збогопасне крађе, тражи наче^ство округа чачанског актом Бр. 5 2 29-Милутин је стар 20 година средњег раста, црномњаст, уста прћастих, хода тромог. Треба га пронаћи и стражарно спровести поменутом начелству.

чине ?зрна од сочива, за 9 см. пспод и у десно од седмог кичменог обртња и за 6 см. у десно од кичме и б.) слепоочну ћелавост. Пресудом горњо-милановачког првостепеног оуда од 9. септембра 1 898. године Бр. 167 89 осуђен је на двадесет (20) година робије у тешком окову због више разбојништава. Са осуде је пуштен 9. септембра 1907. године. Износећи његову ФотограФију позивамо све полицијске и општинске власти да га живо потраже и пронађеног спроведу начелству округа чачанског с позивом на акт Бр. 4915.

Милана И. Јовановића, из Власине, тражи начелник среза масуричког, ради извршења кривичне пресуде. Милан је стар 40 година, средњег раста, у опште црномањаот ; од одела и.ма: чакшире и гуњ од белог сукна. Позивају се све полицијске и општинске власти да Јовановића у својим домашајима живо потраже и нађеног спроведу поменутом среском начелнику с позивом на акт Бр. 2845.

Велимира, сина И.шје Алексића, земљод. из села Зеока, среза драгачевског, који је још 1. прошлог месеца отумарао од куће и до сада се о њему није ништа сазнало, тражи начелник среза драгачевског. Велимир је стар 1 4 година, обичног раста, по лицу пегав, у се-

циљу. Позивају се све полицијске и општинске власти да несталог Чедомира најживље потраже и пронађеног упуте начелнику среза лепеничког с позивом на депешу Бр. 1 1 3 47. ...«»»■■ КРАЂА СТОКЕ На дан 2. овог м-ца непознати крадљивац украо је једну кобилу Здатану Стојановићу, из Суповца. Кобила је матора 5 година, доратаста, лисаста, у једну предњу ногу путаста, са жигом „В". Депеша начелника среза нипшог Бр. 1 3 457. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским властима на ову покрађу.

ПОВИЈЕНИ" Никола Ђ. Бошаковић - Адамовић, из Мелнице, среза млавског и Светозар Мијаиловић, из Ракове Баре, среза звишког, одбегли осуђеници пожаревачког казненог завода, чпје смо потернице изне.ш у 12. броју нашег листа од ове год. убијени су у току прошлог месеца. Николу је убио његов друг Марко Пејкић, из Дверишта, а убица Светозарев није још пронађен.

Штампа >\раљ. Срп. Државна Штампарија

ургднкк, пушан ЈЈлимиић