Policijski glasnik

СТРАНА 256

110Ј1ИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 32

шир а на ногама ципеде. Позивају оо ове полицијске и општиноке власти да га у својим домашпјима потраже и пронађеног стражарно опроведу начелству округа чачанског о позивом на акт Бр. 6821.

Алекса Костић, познати коцкар и варалица, који је са осуде пуштен 2 3. марта ове године, 1. овог меоеца извршио је на опаоан начин крађу ствари Трајку Тодоровићу, млекаџијп из Београда. Алекоа је стар 37 година, средњег раста, очију жућкасто-плавих, косе и бркова илавих; од особених зпакова има: а) две брадавице, величине пшеничног зрна, на деоној страни врата, за 6 см. изпад и у деоно од седмог кичменог обртња ; б) брадавицу величине пшеничног зрна, за 8 см. испод десне сисе и за 4 ом. у десно од медијане и в) брадавицу, длакаву, величпне кукурузног зрна, за

Љубинко Нинковић, предоедник општине мишарске у срезу поцерском, који је решењем начелника среза поцерског од 3 0. пр. месеца Бр. 79 52, стављен под кривичну истрагу и притвор због утаје, побегао је из места пребивања чим је сазнао за решење о притвору. Љубинко је стар 3 9 година, средњег раста, дежмекаст, у лпцу смођ, на себи има лепо сељачко одело, на глави црн штоФани шепшр. Нека га све полицијске и општинске вдасти потраже и пронађеног спроведу начелнику среза поцерског с позивом на депешу Бр. 7 97 0.

Радосав Цајкић, земљоделац из села Болупшћа, среза левачког украо је 2. овог месеца Петру Витићу, земљодељцу из села Јовца, ореза беличког, 800 динара, и то пет наполеона, три банкноте од 100 динара и ресто у новчаницама од 10 динара. Радосав је стар

3 см. испод и у лево од седмог кичменог обртња. Позивају се све подицијске и општинске влаоти да га живо у својим домашајима потраже и пронађеног отражарно спроведу Управи града Београда с позивом на акт Бр. 31823

Христо Ивановић, из Солуна, који је ноћу између 30. и 31. прошлог месеца ухваћен на брзои возу у крађи новца, 2. овог месеца побегао је из затвора општине сталаћке. Христо је стар 21 годину, средњег раста, у лицу црномањаст, малих бркова. Код општинског суда остао му је паоош визиран 27. прошлог месеца од комесара савске подиције. Обраћа ое пажња овима властима да га живо потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза ражањског с позивом на депешу Бр. 8747.

Владимир Костић, клонФер из Лесковца, има да одговара за крађу код начелства округа врањског. Вдадимир је стар 23 године, средњег раста, у дицу црномањаст, малих црних бркова, брија се, у црном штоФанол оделу, на глави има шеЈпир а на ногама ципеде. Позивају се све власти да Владимира потраже и пронађеног спроведу начедству округа врањског о позивом на депешу Бр. 107 14.

5 0 година. омален, у лицу црномањаст, горња му је усна повраћена, у обичном сељачком оделу. Позивају се све полицијске и општинске власти да га живо у овојим домашајима потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза беличког с позивом на депешу Бр. 163 42. Светозар Томовић, бив. писар општине рудничке у орезу качерском, који има да одговара за више злоупотреба у званичној дужности, побегао је пре некодико дана из места пребивања и до сада није пронађен. Светозар је стар 3 6 година, средњег раста, у лицу омеђ, очију плавих, обичпих жутих бркова, на оеби има гуњ од сукна, панталоне од шајка, на главн шубару. Обраћа ое пажња свима властима да га живо потраже и пронађеног упуте начелнику среза качерског с позивом па депешу Бр. 7307.

Катарина Надић, олужавка, 3. овог месеца извршила је крађу ствари у варошици Деопотовцу и по извршењу деда одмах побегла. Катарина је стара 2 2 године, средп.ег раота, добро развијена, у лицу смеђа, на оеби има одело од цица. Нека је ове полицијске и општинске власти потраже и пронађену спроведу начеднику среза деспотовачког о позивом на допешу Бр. 10352.

Г Р А Ж Е С Е Радомира Јовичића, шегрта из Београда. кога је нестало пре 10 дана, тражи Управа града Београда актом Бр. 322 49. Радомир је отар 14 година, високог раста, сувоњав, плавих очију, на себи има одело од жутог штоФа, на глави црн шешир а на ногама ципеде. Пронађеног треба упутити Управи града Беорада. Јована Мијавчића, ткача из Београда, који има да одговара за превару, тражи кварт падилулски актом Бр. 1 1 932. Пронађеног треба спровести поменутом кварту. Јевту Вучковића, родом из Травника у Босни, који је пре неколико дапа побегао од свога газде Милорада Тадића, апотекара из Ваљева,. тражи начедство округа ваљевског актом Бр. 8011. Јевта је отар 24 године, средњег раста, косе смеђе. Пронађеног треба спровести поменутом начелству.

Петра Јовановића, пекара из Лазаревца, који има да издржи 10 дана затвора и четири меоеца нолицијоког надзора, тражи начелник среза колубарског округа београдског депешом Бр.. 1 0429. Петар је отар 66 година, омален, црномањаст, просед, у обичном радничком оде-лу. Пронађеног треба опровести поменутом начелпику.

То/!ора Живковића, столарског шегрта, који је 2 6. прошлог месеца побегао из Београда, тражи кварт падилулоки актом Бр. 9655. 'Годор је стар 13 година, средњег раста, у лицу смеђ, очију угаситих, на себи има капут и панталоне од штоФа. Пронађеног треба упутити поменугом кварту.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 23. и 24.. прошлог месеца непознати крадљивац украо је једну кобилу Томи Гилићу. земљоделцу из Катуна, среза темнићског. Кобила јо матора 8 годинћ, висока 150 см., доратаста, цветаота, на левом куку задње ноге има ожиљак од ране, у све четири ноге чарапаста, са жигом „ В 8 . Акт начелника среза темнићоког Бр. 8580. Обраћа се пажња свима полицијоким и општинским вдаотима на ову покрађу. „.«»... У1ВАЂ.ЕН Живота Марковић, одбегли осуђеник пожаревачког казненог завода, чију смо потерницу и ФотограФију изнели у 29. броју нашег листа, ухваћен је, те је према томе преотала потреба за. даљим његовим тражењем. :.. .«». „

Штампа 1^раљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, пушан 3). ЈЈлимииЋ