Policijski glasnik

СТРАНА 272

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 34

г.) по грудима маљав; д.) ожиљак од чира, аеправидног облика, пеличине 1|1 см., за 16 ом. иопод седмог кичменог обртња и за 6 см. у лево од кичме и ђ.) на обема ногама мали прсти пресавијени преко домалих. На осуди је био због два силовања, а осуђен је пресудом пожаревачког првостепеног суда од 2 6. маја 1 907. год. Бр. 2630. на петнаес! (15) година робије без окова. Раније је једном осуђиван у 1 899. години на петнаест (15) година робије у тешком окову због прављења лажних

у случају проиаласка стражарно спроведу начелству окр. крагујевачког с позивом на депешу Вр. 1 3.553. Непознати крадљивци ноћу између 15. н 1 6. овог месеца украли су Милуну Давловићу, из Читлука, среза расинског на путу Ниш — Топоница два вола, једна волујска кола са целим прибором: 5. буради: једио празно, а четири пуна спрћетом : један пун пак са трицима, једаа празан цак п две зобнице. Један је во

1

- • #?1:. X# .,• - . ' $ Б .. & '

• :••:;

Милорад Филиповић, из Звездара, среза тамнавског, извршио опасну крађу па по извршењу дела побегао. Милорад је стар 29 година, раота високог, добро развијен, црномањаст, бркова средњих. Од одела има на себи дугачку шарену кошуљу и нов гуњ. Нека га све полицијске и општинске власти живо потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза тамнавског с позивом на депешу Бр. 13.948.

Т Р А Ж Е С Е Ружу, кћер пок. Милована Аћимовића, земљод. из Погледи, среза ариљског, коју је нестало 29. прошлог месеца из Ариља, тражи начелник среза ариљског актом Бр. 8 5 47. Ружа ј је стара 2 6 година, малог раста, очију плавих, у лицу смеђа, на себи има реклу и сукњу од цица. Пронађену треба упутити начелннку среза ариљског с позивом на акт Бр. 8 547.

и 1СОша ."од које је казне издржао четири (4) године. Изпосећи Милаиову ФотограФију позивамо све иолицијске и општинске влаоти да га живо у својим домашајима потраже и проиађепог стражарио споводу Управи београдског казнепог завода с позивом на акт Бр. 4 50 5.

Зорка, жена Иавла Гојића, из Звезде среза посаво-тамнавског побегла је од свога мужа 1 5 овог меоеца заједно са Жквком Мијатовићем, из Прове среза посаво-тамнавског и однела многе ствари и 1 40 динара у новцу. Зорка је стара 32— 33. год., малог раста, у лицу плава, косе црае, а Живко је стар 40. година, очију и бркова црних. брије се. И Зорку и Живка треба потражити, и у случају проналаска спровести их начелству окр. подринског с позивом на депешу Бр. 1 1 449.

Живојин Ђурђевић, земљод. из села Јагњила у срезу јасеничком, окр. смедеревском, убио је у октобру месецу прошле године на путу. у атару општине шаторачке Илију Мирковића, из Бјелуше, среза ариљскога, па по извршењу дела побегао. Живојин је стар 2 5 — 2 7 година, средњег раста, округла лица, плав, у сељнчком оделу. Нека га све полицијске и општинске власти живо потраже н нронађеног стрпжарно спроведу крагујевачком првостепесуду с позивом па акт Бр. 32128.

Живојин Величковић, пекарски радник код Нетра Анђелковића, пекара из Крагујееца, украо је од Петра 15 0 • 5 0 динара, па побегао за Београд. Живојин у Веограду има рођака, пекара, у близини царинарнице на Сави. Живојин је стар 20. година, средњега раста, смеђ. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским властима да Живојина потраже, и

длаке зелене, матор^8 година, другд је длаке сиве, ро^ова обичних. Све полицијске и општинске власти нека обрате пажњу на крадепе ствари, па у случају проналаска о томе известе наче.шика среза иишког с позивом на депешу Бр. 19.267.

Уроша Раденковића, родом из Власотиааца, бившег осуђеника пожаревачког казненога завода, тражи начелник среза власотииачког депешом Бр. 11166, ради издржавања једногодишњег полицијског надзора. Урош је стар 22 године, средњег раста, очију зелених, косе смеђе, брпја се ; од особених знакова има: а.) белегу од посекотине, у об.шку праве линије, правца вертикалног, величине 1 см., иа средини потиљка и б.) брадавицу, величине кукурузног зрна, за 5 см., испод седмог .кичменог обртња и за 2 см. у десно од кичме. На осуди је био због просте крађе. Износећи његову Фотографију позивамо све полицијске и општинске вдасти да га потраже и пронађеног подвргну издржавању надзора.

"...

ј^шмгж1шт\ жШШШШШш

лЈДИиНМИМР , '• ..•■■. : ч', Ј - ... .. ... *• ' Ф •' :

Трајило Грујић, осуђеник пожаревачког казненог завода. родом из Жагубице утекао је 18. овог месеца са рада из Добричева. Осуђен је по други пут за опасну крађу. Трајило је стар 28. година, раста малог, црномањаст, ћосав, носа повијена. Од државнога одела поси на себи: гуњ , капу и опанке на ногама. Треба га живо потражити, па у случају нроналаска спровести у Добричево, с позивом на депешу Бр. 3.9010.

КРАЂА СТОКШ Непознати крадљивци украш су пре извесвог времена једну кобилу Сожидару Поповићу, земљод. из Доњег Љубеша. среза моравског округа нишког. Кобила је матора 9 година, доратаста, са жигом «0 8 . Депеша начелника среза моравског округа нишког Бр. 87 60.

Штамла ^раљ. Срп. Државна Штампармја

ургдник, пџшан Јј. јЛлимииЋ