Policijski glasnik

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 27.

Украдене књиге. — Г. Ми.швоју Стојановићу, пешаднјском п.-пуковнику, који станује у винограду на топчидерскои брду, непознати лопов украо је из отворене' собе један будилник и два речника : један Фринцуско-српски а други српско-француоки, оба од Јаћима Стевовића, са потписом сопственика. Акт топчидерске полиције Бр. 2 330. Крађа одела. — Г-ђи Јудијани Јовановићки, из Београда, украдене су ове ствари: један иберциер грао боје, један тегет капут — сако, једна реФорма, један прслук, панталоне и капут грао. Све ствари у вредности 100 динара. Акт кварта врачарског Бр. 7 629. Крађа ствари. — Непознати крадљивац украо је Сави Јанковићу, овд. кројачу следеће отвари: један никлеп сат „Роскоп", један пар плитких женских ципела, један новчаник са више преграда у коме је било: 37 динара; једна златна руока рубља и две иризнанице повинарске од датих огласа. Акт Управе града Београда Бр. 24882.

Т Р А Ж Е С Е Смиљка, кћи Марка Пантића, из Врела, отумарала је 2 4. прошлог месеца и до данас ое не зна где је. Она је стара 14 година, оредњег раста, црномањаота, коое ошишане, на бради има белегу од посекотине. Депеша начелника ср. тамнавокогБр. 1088 4. Драгутин и Владислав, синови Уроша Јовановића, отумарали су из родитељске куће незнапо куд. Драгутин је стар 13 година, плав, косе смеђе. Владислав је стар 8 година, црномањаст. Акт начелства окр. омедеревског Бр. 8 442. Симон Ханџић. — млинар из Степојевца, још пре две године отумарао је од своје куће и до данао ое не зна о њему ништа. Он је отар 6 5 година, плав, просед, великих плавих бркова, средњег раста. Акт Управе града Београда Бр. 247 3 3.

КРАЂЕ СТОЕЕ Урошу Виденовићу, из Ласова, украдена је кобила са бољевачког вашара, матора 8 година, длаке алатасто-зелене, на челу лиоаста са жигом „в". Депеша начелника ореза бољевачког Бр. 952. Ђ УР1)У Петронијевићу, из Камендола, украдена је кобила матора 4 године, у леву задњу ногу мало путаста, на левој бутини има белегу од убоја. Депеша начелника ср. грочанског Бр. 9180. Никодију Војићу, из Жабара, украдена су два коња. Један матор 7 година, вранац, висок 138 ом. са жигом положено ((Т" ; други је матор 7 година, виоок 139 см. дорат, оа жигом положено „Т 0 . Депеша начелника среза моравоког округа пожаревачког Бр. 12 022.

Младену Ђорђевићу, из Вишевца, украден је коњ оа амом, матор 10 година, алат, на челу цветаст, у задње ноге путаст, оа жигом „Т 8 . Депешаначелникаср. лепеничког Бр. 18912. Аксентију Талијану, тежаку из Азање, украдена је кобила, матора 10 година, висока 154 см., у леву задњу ногу путаота, са жигом положено «к*. Депеша начелника ореза јасеничког округа смедеревског Бр. 1584. Непознати крадљивац ноћу између 19. и 20. овог меоеца, украо је Љубивоју Рајићу из Кучева једног коња, маторог 4 године, доратастог, паотува. Депеша начелника среза звишког Вр. 9174.

МАНГУП СГОКА У оиштини рабровачкој налази се једна мангуп кобила матора 10 —12 годипа, мрковрана, у лево око ћорава, лево уво расечено, оа жигом положено „Т". Депеша начелника среза јаоеничког округа смедеревоког Бр. 14617.

НАЂЕН ЛЕШ 4. овог месепа, Сава је избацила, код отругаре Сиротаиовића, један мушки леш.

Леш је био го, стар 30 — 40 година, малог раота, добро развијен, коса брада и бркови опали, у горњој вилици један је зуб био сломљен. Акт топчидерске полиције Бр. 2237.

У X В А Ћ Е Н Таорђе Човрта, одбегли ооуђеник београдског казненог завода, чију омо слику и потертицу изнели у бр. 26, ухваћен је и опроведен у завод.

ПРЕСТАЛА ПОТРЕБА Одбегли ооуђеници пожаревачког казненог завода Никола Вранковић и Живојин Миливојевић, чије омо олике и потерниие изнели у прошлом броју, вратили оу ое у завод, те је према томе преотала потреба за њиховим даљим тражењем. ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУИА 29. септембра прошле године, убијен је и похаран Едуард Кох, мењач у Прагу. За ово убиотво, на ооиову података који су прибављени на месгу извршеног злочина, означен је за извршиоца, од стране бечке и берлинске полиције, Рудолф Хаузер, родом из Шваца у 'Гиролокој, који се издаје и за Роберта Хила, чију легитимацију има нри оеби, која је издата од стране фрапцуске стране легије. Његову Фотографију уредништво је изнело у прошлој години у бр. 39, но како још није ухваћеп, а пооледњи његов траг је нађен у Шпанији меоеца јула ове године, одакле је побегао у Шрајцарску, то на молбу овдашњег аустро-угарског коноулага износимо његову слику понова, о тим да је и награда за његово хватање раописана у 2000 круна. Он се издаје за портира, виоок је 168 см., мршав, коое и бркова црних, тавног лица, очију угасито-плавих, руку маљама обраслих,

отрастан иушач, говори више језика, могуће је да је бркове обријао. Акт Управе града Београда Бр. 2 508 3.

НА ЗНАЊЕ Момилети »Полицијског Гласника" за 1909. и 1910. год., у елегантном тврдои иовеау, могу се добити у урсдништву ио цену од 20 динара за једну годину. Комилети у меком иовезу за 1909. и 1910. г. могу се добити ио цену од 15 за једну годину, или оба заједно за. 25 динара.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.