Policijski glasnik

СТРАНА 232.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 29.

Тихомир Н., бив. келнер, ооумњичен је, да је извргаио крађу ових отвари : једног малог оребрног чаоовника на црном гајтану; две аустријске златице од по 10 круна и 80 динара у српоком новцу.

Љубисав је стар 50 година, омеђ. Сви су у сељачком оделу. Депеша пачелника ор. сврљишког Бр. 7681. Станоје Станимировић, притвореник неготинског првоотепеног суда, који је био на пооматрањуу овд. дутпевној болници, побегао је.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Управа града Београда, пресудом својом, прогнала је на свагда у А.-Угарску Тодора Папа, познатог коцкара. Да би пограничне власти могле спречити његов долазак у земљу, износи ое његова фотограФија. Он је стар 2 5 година, родом из Сурчина, висок, косе смеђе, очију угаоитих. Акт Антропометријоко-Нолицијског Одељења Бр. 12 50. Константин Атанасопулос, Грк из Цариграда, ухваћен је од отране београдске полиције у прављењу лажних чекова. Како није искључена могућност, да је он овраћао још у које место у Србији, и учинио превару, то износимо његову слику и позиввмо све власти и приватна лица, која би знала што о овоме Константину, да то оаопште Управи града Београда, у чијем ое притвору он оада налази.

Сава Јовановић, тако ое зове једно лице, које је ухваћено у Загребу, у моменту кад је покушало да из џепа извесног лица изврши крађу. Саво, ако је у опште казао право име, вели да је рођен у Нризрену, да је син Михаила Јовановића, и да је столароки калфа. Сава је висок 162 ом., косе црне, бркова смеђих, обрва кеотењавих, образа округлих, очију зелених, у горњој вилици нема један зуб. а с деве стране ребара има велики младеж. Ако је ово лице учинило какво кривично дело у Србији, и ако се што у ошпте зна о њему, нека ое то достави Управи града Београда, с позивом на Њен акт Бр. 26610 у које име и слику износимо.

Лазар Трајчевић, ђак овдашњи, отумарао је 18. овог меоеца, и до данао се није вратио родитељима. Он је стар 11 година, малог раста, коое црне, очиЈу угаситих. Од одела на оеби је имао:

Љубомир Ивковић, бив. председник и благајник опгатине моравичке, стављен је решењем начелника среза качароког Бр. 73 3 1 под кривичну истрагу и у притвор, за дело из § ИЗ. крив. закона, али се налази у беготву. Он је стар 50 година, малог раста, дежмекаст, црномањаст, у сељачком оделу. Акт Управе града Београда Бр. 26 1 34.

Сава Николић, пз Црнољевице, Петар и Љубисав Илић, из Грбавче. притвореници, провалили су апсану па затим побегли. Сава је отар 2 9 година, средњег раота, плав. Петар је оув, средњег раота.

Сава Јованови^ Он је стар 3 3 године, оредњег раста, деж-Ј качкет грао боје ; панталоне исте боје

мекаот, плав, бркова малих плавих, обријап. Акт Управе града Београда Бр. 2 59 18.

качкет, и оур. капут Акт кварта врачароког Бр. 7876.

Он је отар 18 година, средњег раота, оувоњав, плав. Од одела па оеби је имао: на глави панама шешир ; црне панталоне; и јелек без рукава. Акт Управе града Београда Бр. 26093.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алнмпић.