Policijski glasnik

БРОЈ 22.

У БЕОГРАДУ, НЕДЕЉА 23. ЈУНА 1913.

ГОДИНА IX

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА (ВЛАСНИК МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ДЕЛА)

„ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК" излази једанпут, а према потреби и више пута недељно. претплата се полаже у напред, и то најмање за пола године, код свију полицијских власти , и износи: 20 динара на годину за државна и општинска надлештва, а за све друге претплатнике у опште 12 динара годишње. иностранство: годишње 24, полугодишње 12 динара у злату. ПОЈЕДИНИ бројеви „ПОЛИЦИЈСКОГ ГЛАСНИКА" не продају се. рукописи се не враћају

СЛУЖБЕНИ ДЕО ми П Е Т А Р I по милости божјој и вољи народној КРАЉ СРБИЈЕ проглашујемо и овјављујемо свима и свакоме, да је народна скупштина, сазвана у први редовни сазив за 1. октобар 1912. год , па ххху састанку 24. маја 1913. године решила и да смо ми потврдили ii потврђујемо : 3 А К О Н о узимању на знање одлуке Министарског Савета ПБр. 19144 од 16. новембра 1912. год. о одлагању општих избора за општинске часнике који гласи: Члан 1. Народна Скупштина сазвана у редован сазив за 1. октобар 1912. год. нрима на знање и одобрава решење Министарског Савета ПБр. 19144 од 16. новембра 1912. год. о одлагању општих избора општинских часника, који услед ратних прилика нису могли бити извршени у јануару месецу 1913. године. Члан 2. Општи избори председника општинских судова, потпредседпика општинског, кметова и одборника, који се нису могли извршити због ратних прилика, одлажу се и извршиће се јаиуара месеца 1914. год., у време означено у чл. 174. закона о општинама. Председници ошптина, потиредседник, кметови и одборници, који се налазе на положајима, остају на

истим положајима, док се ио закону од дужности не разреше. Часници изабрани на овим општим изборима увешће се у дужност чим њихов избор снажан постане, а избор ће им важити за период до редовних избора у месецу јануару 1917. године. Овај иредлог постаје закон, кад га Народна Скупштина усвоји, а ступа у живот од дана објаве у службеним новинама. Препоручујемо Нашем Министру Унутрашњих Дела да овај закон обнародује, а свима Нашим Министримај да се о извршењу његовом старају, властима пак заповедамо да по њему поступају, а свима и свакоме да му се покоравају. 25. маја 1913. год. у Београду. П Е Т А Р с. р. (М. П.) Видео и ставио државни иечат, чувар државпог иечата Министар Правде, Д-р М. ПолиЂевиЂ с. р. Председник Министарског Савета, Министар Иностраних Дела, Ник. П. ПашиЋ с. р. Министар Финансија, Д-р Л. Пачу с. р. Министар Унутрашњих Дела, Стој. М. ПротиЋ с. 1-. Министар Правде, Д-р М. Поли^евиЋ с. р. Министар Народне Привреде, К. М. СтојановиЋ с. р. Министар Грађевина, Ј. П. ЈовановиЋ с. р. Министар Просвете и Црквених Послова, Л>. Јовановић с. р. Министар Војни ђенерал, Мил. Божановић с. р.

Указом Његовог Величанства Краља Петра I, на предлог Министра Унутрашњих Дела, а по саслушању Министарског Савета, решено је: да се Д-р Франу Кавчићу, контрактуалном лекару среза пчињског, уважи оставка, коју је поднео на државну службу. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 6. јуна 1913. год. у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Петра I, на нредлог Министра Унутрашњих Дела, одобрено је решење Државног Савета од 24. маја ове године Бр. 1406, које гласи: »Одобрава се Министру Унутрашњих Дела, да на оправку зграде болнице у Књажевцу, по одобреном предрачуну, условима и протоколу лицитације, може утрошити 4.899'50 динара четири хиљаде осам стотина деведесет девет динара и 50/100 и издпгак ставити на терет Ванредних Расхода нартије а. Санитетског буџета за ову 1913. годину на оправке и доправке болница и других санитетских грађевина«. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 6. јуна 1913. год. у Београду.