Policijski glasnik

СТРАНА 176.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЈТАСПИК

ВРОЈ 21

Стар је 48 год., у опште црномањаст, добро развијен, бркова црних— повећих, од особених знакова има а) на челу и носу ожиљак од убоја. У оделу сељачком. Депеша началника среза млавског Бр. 7757. Драгољуб Пдешимац, осуђеник пожаревачког казненог завода, побегао је са рада из Љубичева. Драгољуб је стар 21 годину, стаса средњег, чело мало, косе и обрва ћрних, очи кестењаве браду и бркова нема. Депеша Управе аожаревачког. казненог завода. Бр. 1321. Витомир Јаиковић, из Браточића, побегао је из притвора. Витомир је стар 21 годину, раста средњег, очију црних, косе црне, лица широка, кратких црних бркова, од одела има на себи: плав гуњ, црне нанталоне, на главу шајкачу. Депеша начелника среза подгорског Бр. 3665.

О Б Ј А В А Јован П. Ј. Урсу из села Савинца (у срезу бољевачком овога округа) још у месецу октобру проитле године побегао је из своје команде са бојног поља са државном брзометном иушком и муницијом за исту па тако наоружан крије се по шумама у срезу бољевачком и околини. Решењем начелства ово окружног од данашњег Бр. 4017 а на основу извештаја начелника среза бољевачког утврђено је: да се је Јован одметнуо од власти и почео самовласно за себе да жнви у намери да казнима дела чини у коме његовом поступку постоји дело хајдуковања — § 243 казн. закона. Услед овога, а на основу чл. 9 законаојавној безбедности, начелство ово позива Јована II. Ј. Урсу, из Савинца, да се у року од (20) двадесет дана — рачунећи од дана када објава изађе отштампана у Српским новинама — пријави најближој полициској власти, која ће га спровести начелнику среза бољевачког, или најближем првостепеном суду; а ако се у остављеном року не пријави ма којој полициској власти или првостепеном суду, начелство ће га на основу чл. 10. закона о јавној безбедности огласити за хајдука.

Лични је опис Јованов: стар 28 година, косе црне, очију црних, бркова плавих ретких, имамалу плаву брадицу. Од одела има на себи беле чакшире, црн копоран, а на глави плаву шајкачу. Од начелства округа тимочког 15. јуна 1913 године Бр. 4017. у Зајечару.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА

Николај Петривх и Боста Павлеско проФесијонални коцкари из Румуније ухваћени су у Београду

Да бих приказали и властима и појединцима и на тај начин омогућили пажњу првих и чување других, ми им у том циљу и слике износимо.

ТРАЖИ С Е Милутин син Животе Ј. Дејановића, из Јаковца, отумарао је од своје куће незнано где. Милутин је стар 11 година, омаленог раста, у лицу црн, на глави има белегу. Акт начелника среза тимочког Бр. 3230.

у моменту када су једном овд. трговцу украли из џепа 300 динара и разних акција у вредности 3000 динара. Истрагом је утврђено да

МАНГУГ1 СТОКА У атару села Калинаца ухваћев је један мангуп во. Матор 10—15

су раније путовали у Берлин, Беч, година, длаке црне, са знаком „Х. <( Пешту и Цариград и да су тамо Акт начелника среза пољаничког вршили сличне крађе. Бр. 4692.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник А. Ј. Кузмановић.