Policijski glasnik

СТРАНА 200.

ПОЛИЦШСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 25.

Нестор Горјановић, из Гргетега;, котар Ириг, стар 20. година, православне вере, нежењен, месарски помоћник, осуђен због убиства на тиест година робије, нобегао је из казненог завода у Сремској Митровици 3. јула ове године. Казну бн издржао 23. октобра 1917. године. Нестор је повисоког раста, дугуљастих и здравих образа, кестељасте

косе, чела висока, зелених очију, обичних уста и носа. Нема нарочитих знакова. Слику му доносимо. Ко га пронађе добија 40 круна. 0 проналаску известити Уредштво Полициског Гласника. Ђока Ћосић из Сурдука, котор Стара Пазова, стар 20. година, ожењен, земљоделац, високог раста, дугуљастих пуних образа, смеђе косе, висока чела, зелених очију, обичних уста и носа, плавих бркова, без нарочитих знакова, побегао је из казненог завода у Сремској Митровици, где је требао да буде на робији до 7. марта 1915. године због тешке телесне повреде. — Ко га пронађе добија 40. круна. О проналаску известити Уредништво Полициског Гласника.

О Б Ј А В А Петар МиљковвЉ, из Слатнне, среза зајечарског, чију слику из-

носимо, који је решењем Начелства округа тимочког од 25. маја т. г. № 3496 по чл. 9. закона о јавној безбедности позван на предају, није се у остављеном року предао него продужио да самовласно живи, с тога је решењем начества од данашњег 4268 на основу чл. 10 закона о јавној безбедности оглашен за хајдук а, и свакоме је од данас слободно убити га. По члану 12. истог закона уцењен је са 500 дин. која ће се сума издати ономе ко га буде ухватио, полицијској власти проказао или га буде у б и о. Лични оиис. Стар је 18 година, средњег раста; очију жућкасто зелених; косе смеђе; од особених знакова има: на другој и трећој <Ј >алачзи средњег прста леве руке, две белеге од носекотипе, незнатне величине; два младежа у величини сочива на левој страни врата; младеж величине сочива за 9. см. изнад пупка и за 2. см. у лево од медијане. Из канцеларије начелства округа тимочког 3. јула 1913 год. № 4268 У Зајечару.

ТРАЖЕ С Е Живка жена Тодора Сгевановића, шпекуланта из Багрдана, отишла је од своје куће незнано где, раста средњег, нлава, наједној руци мали прст не може да исправи. Депеша начелника среза беличког Бр. 10729. Војислав син Милосава Н. Манојловића, из Тропоње, отумарао је од своје куће незнано где. Стар је 12 година, раста мало дежмекастог. На глави има белегу од убода. Депеша начелника среза ресавског Бр. 7688.

УХВАЋЕНИ Лудвик Лајош-Тот и Драгутин Митровићзв. „Мајмунче" осуђеници пожаревачког казненог завода, чије смо потернице са сликама изнели у

17 броју »Полицијског Гласника® за ову годину. Депеша Управе пожаревачког казненог завода Бр 1574.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 6. и 7. јула ове године, непознати лопови, украли су Глиши Станковићу из Лоћшке, једнога коња ждребца, старог две године, длаке мрко затворене, доратасте, внсок 150 см. Депеша начелника среза беличког Бр. 10760. Непознати лопови украли су Т. Златановићу из доње Триове кобилу доратасту, високу 140. с. м. којој је огуљена кожа на грудима и леђима, п упрегли је у једне двоколице са Федерима. Двоколице су мале на левом крилу поломљене. Депеша начелника среза алексиначког Бр. 7469.

МАНГУП СТОКА У атару онштине Чукаричке, нађен је један мангуп коњ, стар 10 год. длаке доратасте,са жигом К без роваша, висок 150 с. м. репа црног, са дугачком длаком а подкован немачким ковом. Сопственик треба да се јави начелнику среза врачарског с позивом на његов акт № 7828. од 9. јула ове године. Н Е С Т А О Војислав — Воја Љ. Мићаковић из Вукање, отумарао је. Стар је 15. година, дежмекаст, смеђ, у оделу сељачком. Акт начелника среза морав. окр. нишког Бр. 8129 Н А 3 Н А Њ Е Комилети „Полицијског Гласника" за 1906, 190 1, 1908, 1909, 1910, 1911 и 1912 год., у елегантном тврдом аовезу, могу се добити у уредништву ио цену од 20 дикара за једну годину. Комалети у меком аовезу за ове исте године могу се добити ио цену од 15 дин. за једну год., или сви укуино за 80 динара.

.•> Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник А. Ј. Кузмановић.