Policijski glasnik

БРОЈ 38.

ПОЈШЦИЈСКИ ГЛАСИИК

СТРАИА 303.

пустиће да га други потпише, иа, на случај обелода1Бења обмаие вдасти, примениће прописе из кривичног закона према одговорноме лицу. Морамо иризнати да су објашњења из првог и другог питања у многоме за дискусију. Слична питања добијали смо и од многих других општина. Одговор на треће питање: Шумске кривице деле се на преступне, иступне и административне. Према члану 90. закона о шумама, иступне шумске кривице су оне, које се казне до 150 динара или до 30 дана затвора (изузимајући извесне специјалне недопуштене радње). Иступне кривице учињене у државним, манастирским и црквеним шумама извиђа и казни полициска власт у корист шумског Фонда, а у осталим шумама општински суд у корист своје касе (члан 126. закона о шумама). Дакле за извиђање и пресуђење иступне шумске кривице учињене у приватном забрану надлежан је општински суд, али на квалиФикацију дела не утиче дебљина дрвета нити величина оштете, како би то суд погрешно могао изводити из члана 90. и 106. закона о шумама. к.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

Лазар је стар 50 година, стаса омаленог, косе седе, чела висока, очију плавих, обрва великих. Стојан је стар 54 година, стаса средњег, косе седе, очију плавих, обрва црних, бркова црних. Акт Управе града Београда Бр. 58245. Сима Петровић из Сребрнице у Босни, осуђеник пожаревачког казненог завода побегао је са осуде. Сима је стар 29 година, стаса велика, косе црне, чела великог, очију жутих, бркова жутих. Акт Управе града Београда Бр. 28245. Рајко Поповић, нз Ноћаја, осуђеник београдског казненог завода, побегао је са рада из Топчидерске Бкономије. Рајко је стар 29 година, развијен, косе црне. образа округлих, чела високог, очију плавих, носа правог, бркова танких плавих, уста малих — у белом државном оделу. Акт београдског казненог завода Бр. 4420. Лавар Јоваиовић ковачки раденик, из Крагујевца, нзвршио је крађу али се налази у бегству. Лазар је стар 20 година, средњег раста, црномањаст, носи на себи сељачко одело. Депеша градског суда нишког Бр. 4839.

П О Т Е Р Е Ноћу између 22. и 23. ов. месеца побегли су из притвора општине Облићске Зумбер и Шабан Жикуљанци, Риза Гајановац, Сали Чаул сви из Бабиног моста среза приштинског. Зумбер је стар 32 године, раста средњег, очију црних, бркова риђих, Шабан је стар 35 година, раста средњег, очију црних, Риза је стар 32 године, очију зелених, бркова жутих, Сали је стар 45 година, очију црних, бркова риђих. Сви су у арнаутском оделу. Акт начелника среза приштинског Бр. 7761. Дазар Милованови*., зв. „Маџор" из Лалинца, и Стојан Петровић из Г. Зуничја, осуђеници нишког казненог завода побегли су из колеричне станице где су били на лечењу.

Адали син Незоровића-Баљушевића, из Приштине, одговара за крађу и изнуду новаца али се налази у бегству. Асан је стар 15 година, црномањаст, очију црних, омален, ппппкав, од одела има црне чакшпре и бео гуњ. Депеша начелника среза приштинског Бр. 7675. Јован Павлић рођен 1884. год. у Касези у Крањској, мршав, 170 с. м. висок, са дугуљастим лицем смеђим, малпм брковпма, дебелих усана, говори лагано, варалпца и лењивац; п Леополд Јенер рођен 14. новембра 1882. год. у Подгорју, мршав, висок, снажан, са дугуљастпм лицем, затворено плаве косе и бркова, по мишицама и грудима тетовиран, — извршили су неколико крађа и једно обијање и побегли су у правцу Србије, или које друге балканске државе.

Обојица су опасни лопови и наоружани су, а имају по свој прилици уза се и иолицијске штамбиље за ФалспФиковање докумената. У случају проналаска упутити именоване стражарно Управи вароши Београда с позивом на њен распис № 3011. од 7. октобра ове године.

ТРАЖИ С Е Радован син Радована IIалнћа, из Азање, отумарао је од своје кућо незнано где, стар је 16 година, раста средњег, у лицу плав, на левој страни слепог ока има белегу од чира у велпчини дводинарке. Акт Управе града Београда Бр. 29305.

ПОНОВНЕ ПОТЕРЕ Нестор Горјановић, осуђеник казненог завода у Сремској Митровици, чију слику износимо по-

бегао је из завода 3. јула ове године па до данас није пронађен. Родом је пз Гргетега котор Ириг, стар 20 година, нежењен, вере православне, осуђен са 6 година због убиства, раста повисоког, дугуљастих и здравих образа, кестењаве косе, чела висока, зелених очију, обичних уста и носа, нема нарочитих знакова.