Prosvetni glasnik

372 ЗАПИОНИК ГЛАВНОГ ПРОСВЕТНОГ САВЕТА

Разрешења од дужности наставника основних школа Актом шинистра иросвете и црквених иослова. од 25 Маја о. г. разрешски су од дужности ови наставници : Ј Мидадин Жуви1, учитељ основ. шк. прилипачке Михаило Станкови11, учитељ 1 разр. основ. шк. у чачанском округу. прокупачке у топличком округу. Ви1бНТИЈ6 ПопОВиЦ учптељ основ. шк. шопићске Лубомир ЈаКОВљеви!), учптел, 9 кл. основне у београдском округу. школе брачннске у алексиначком округу, 20 Маја о. г.

ЗАПИСНИН ГЛАВНОГ ПРОСВЕТНОГ САВЕТА

САСТАНАК ХЈЛХ 22. аирила 1881 год. у Беог-раду. Били су председник др. Ј Панчић; редовни чланови: П. Срећковпћ, — арх. Н. Дучић, — арх. Шстор, Св. Милосавл>евић, др. Јов. Валента, М. Миловук, др. В. Бакић ; ванредни чланови : Јов. Туроман, Стојан Марковнћ, Св. Вуловпћ, Бор, Тодоровић, А. Николпћ, — др. Л Лазаревнћ и Ђ. Тешић. I Чита се зависник Х1Л 7 Ш састанка и савет га прима. II Председник саопштава да му је г. Јов. Ђорђевић, вратио Француску синтаксу од М. Остоје, која је бида код њега на прегдеду, пошто је разрешен од дужности редовнога чдана у главном просветном савету, с тога нозива Савет да се на место г. 'Борђевића избере други прегдедач за иоменуто дедо. На то је савет оддучио да други прегдедач буде г. Андра Никодић. III Г. арх. Дучић јавља, да пошто су г.г. Ђорђевић и Зечевић престади бити чданови Гдавног просветног савета, застао је рад у наставном одбору, коме су она били придодати због израде програма и наставног плана за земљопис за средње школе. Па како је наставпи одбор у припомоћ поменута два члана савета скоро готов са одређеним му послом, то би добро бидо, да се гг. 'Борђевић и Зечевпћ умоде да наставе и доврше започети посао у наставном одбору. На ово је савет одлучио: Да се г.г. Јов Ђорђевић и М. Зечевпћ умоде да доврше у паставном одбору рад на састављању програма и наставног пдана за земљопис за средње шкоде.

IV Председиик саопштава савету указ Његовог Г>и•• сочанства Кваза, од 15 априда ове год. којим се г. Светозар Милосављевић, директор београдске гимназије поставља за редовног члана главпог просветног Савета, а г. Јов. Борђевић, досадашњи редовни члан разрешава од те дужности на основу чд. 7. тачке I и д закона о уређењу Гдавног просветног савета. Савет нрнма ово к знању. V Председник саопштава акт г. министра нросвете и црквеиих послова од 16 априда ове год. бр. 1999 ко.јим на основу чдана 8. закона о уређењу Главног просветног савета иосгавља за вапредне чланове Гдавног просветног Савета. Јована Турмана, проФ. Вед. Шкоде, Светомира Николајевића нроФ. Вед. Шкоде. Симу Живковића, проФесора и дирекгора крагујевачке гимназиЈе. Стојана Марковића, проФесора II ниже гимназије београдске. Михаида Марковића проФесора и директора нишке гимназије; Љубомира Ковачевића, проФ. и управитеља учитељске шкоде ; Светпсдава Вудовића, проФ. београдске гимназије ; Владимира Карића, ироФесора -.шабачке ниже гимназије. Милована Маринковића, проФ. и директора неготинске пиже гимназије, Ворисдава Тодоровића, нроФ. учитељске школе; Аидреју Николића, проФ. I ниже беградске гимназије; Живојина Симића, проФесора и привременог директора зајичарске ниже гимназије; Петра Ђорђевића, проФ! крагујевачке гимназије;