Prosvetni glasnik

599

Савет је одлучио : да се усвоји мпшљење г. г. реФерената у свему онако, како онн нреддажу в да се о томе извести г. министар просвете. V Саслушан је усмен реФерат г. Срете Ј. Сгојковића и г. Марка Велизарића о поправкама, које је по ранијим примедбама имао г. Мих. Михапловић проФесор да извршп у своме делу: „Рачуница за III. раз. гимназија ц реалака". Савет је одлучио: да се ово дело иримп ако потреба изискује и о државном трошку штампа као ручна књига за ученике средњих школа. Писац да се хонорише за рад опако исто, као што је хонорисан и за I. н за II. део своје Рачуниде, с тим, да буде дужан држати сам коректуру. VI Саслушан је усмен реФерат г. Ђ. Козарца о документима г. Јована Тоноловшека нроФесорског капдидата. Одлучено је: да се може овај кандидат иримити за иаставника средњих школа, тек ношто ноложи проФесорски испит.

С овим је састанак закључен.

клнредни СССХЈјУ састанак 14. Августа 1887 године у Београду Били су: иредседник Ст. Д. Поповић; редовпи чланови: Мих. Валтрови-ђ, Ђ. Козарац, Љуб. КовачевиЂ, Момчило Иванић, др. N1. Јовановић, ванредпи чланови : др. Љ. НедиЋ, Ж. ПоповиЋ, Бор. Б. ТодоровиЋ, Ср. Ј. Стојнови-ћ и Никола ПоповиЂ. Деловођа и ванредни члан, Мил. МарковиЋ. I Нрочитан је и примљен Записник 344-ог Састанка. II Ирочитано је аисмо г. министра иросвете и ирквених аослова од 11. пр. м. ПВр. 7585 којим се Савету доставља сведоџба г. Гаврила Илића свршеног ђака исгоријско -Филодошког одсека Ведике школе и тражи се мишљење Саветско о томе: има ли овај кандидат прописану квалиФикацију за наставпика средњвх школа.

Савет је прегледао сведоџбу капдидатову и нашао да г. Гаврило Илић има прописану квалиФикацију за наставнпка средњих школа ито за предмете историјско-филолошке груне. III Прочитано је аисмо г. министра иросвете и ирквених аослова од 27. нр. м. ПБр. 8333. којим се шаљу Савету на преглед и оцену документп г. Вожидара Вучковића свршеног ђака философског Факултета Велике школе и тражи се Саветско мишљење о томе, има ли овај кандидат прописану квалиФИкацију за наставника средњих школа. Савет је разгледао сведоџбе кандидатове и одлучио: да г. Божа Вучковић има прописану квалификацију за наставнпка средњих школа за предмете историјске и Фплолошке групе. IV Прочитано је аисмо г. министра аросвете и црквених иослова од 5. ов. м. ПВр. 8763. којим се тражн мишљење Саветско о томе, да ли на основу поднете сведоџбе има г. Петар С. Павловић свршени философ прописану квалиФИкацију за наставника средњих школа. Савет је прегледао сведоџбу кандидатову па је одлучио : да г. Петар С. Павловић има прописану квалиФикацију за наставника средњпх школа за предмете нриродно-математичке групе. V Прочитано је аисмо г. министрааросвете и џрквених иослова од 5. ов. м. ПБр. 8767. којим се доставља Савету сведоџба г. Милоша Динића свршеног великошколца и тражи се мишљење Саветско о томе, има ли овај кандидат нронисану квалификацију за наставника средњих школа. Савет је, прегледао сведоџбу кандидатову и одлучио : да г. Мидош Динић, којијесвршио ириродно-математички одсек философског Факултета Велике школе, има прописану квалиФнкацију за наставника средњих школа за предмете природне и математичке групе. VI Прочитано је иисмо г. министра иросвсте и црквених аослова од 5. ов. м. ПВр. 8760.