Prosvetni glasnik

|ГЕ010111ГЛ1 ЗАВ' 'Д

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Вр. 6.

XII,

ОЛУЖБЕНИ ДЕО

УКАЗИ КРАЉЕВСКОГА НАМЕСНИШТВА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСДОВА Указом господе Ераљев. Намеснпка од 18. маја ов. г., на нредлог министра просв. и ирквен. нослова, а ио саслушању мпнистарског савета, на основу §. 70. зак. о чиновн. грађан. реда, стављен је у стање мнра Стеван Д. ПоаовгЉ, начелнпк прве класе минпстарства просв. и цркв. послова, с пензијом, која му припада но годинама службе. Указом господе Краљев. Намесника од 18. маја ов. г.~ на предлог министра нросв. и цркв. послова, постављени су: за начелннка треће кл. просветног одељења Пера П. ЂорђсвиИ, секретар ирве класе у истом министарству; за секретара друге кдасе Стсван ПредиК, проФ. прве београд. гимназије. Указом госиоде Краљев. Намесника од 1. јуна ов. г., на предлог мин. просв. и цркв. послова, постављенп су : за статпстичара IV. кл. Мијаило М. ПротиК, ванр. иисар I. кл. и вршилац дужности статпстичара у истом минпстарству; зл писара I. класе Јован Д. ЈовановиК, учитељ у Београду, на Заи. Врачару ; и за писара III. класе Михаило ПетровиК практнкант Главне Контроле.

ВЕЛИКИ ДУХОВНИ СУД Указом господе Краљев. Намесника од 15. маја ов. г., на предлог мпн. просв. и цркв. послова, ностављеи је за секретара у Вел. Дух. Суду Ђорђе Б. Нс.еторови~ћ, реФеренат министарства просв. и цркв. послова ; а указом од пстога дана, уважена је оставка, коју је поднео Саасоје РадојчиА, на звање секретара у Вел. Дух. Суду.

ВЕДИКА ШКОЛА Указом господе Краљев. Намесника од 22. маја ов. г., на предлог мпннстра просв. п цркв. просвегни гласник 1891.

послова, а на основу §. 37. зак. о чпновн. грађан. реда, постављен је за проФ. Вол. Школе Миливоје ЈосимовиЛ, мипнстар на расположењу.

ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА Указом госноде Краљев Намесника од 1. јуна ов. г., на предлог министра просв. и цркв. иослова, постављеп је за књпговођу II. класе Аврам ПетровиЛ, рачуноиспитач у Управп вчјно-техничких завода у Крагујевцу. НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ Указом господе Краљев. Намеснпка од 1. јуна ов. г., на нредлог министра просв. п цркв. послова, постављен је за благајника IV. кл. Народнога Позоришта Зарија Т. ПоаовиК, ппсар прве класе министарства просвете и цркв. нослова.

СРЕДЊЕ ШКОДЕ Указом господе Краљев. Намесника од 23. маја ов. г., па предлог мпнистра нросв. и цркв. послова, постављен је, у београде^ој иихој гимиазији: за директора и проФесора Ђцра МилијашевиК, проФ. нсте гпмназије, по нотребн службе. Указом господе Краљев. Намесника од 18. маја ов. г., иапред.гог мин. просв. и цркв. послова, постављени су: у ^рагујевач^ој гимназији: за проФесора Милан Ј. ДимитријевиК, предавач псте гимназпје; у зајечарс^ој гимназији : за проФесора Драгољуб М. ПавловиК, предавач исте гимназпје; и у чачанс^ој нихој гимназији: за проФесоре Алекса СтанојевиК и Сима ТројановиК, нредавлчи исте ниже гимназије.

Указом господе Краљев. Намесника од 22. маја ов. г., на предлог мнн. просв. и цркв. нослова, уважена је оставка, коју је поднео Милован Т. Маринковип , директор и проФ. београдске ппже гимназије. 36