Prosvetni glasnik

282 СЛУЖБЕИИ ДЕО

ПРЕТПИСИ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА СРЕДЊВ ШКОДЕ Разрешеља наставпика. Претписом мпн. иросв. н дркв. аослова разрешени су : у Вишој Жсм- Ш^о^и : Пера П. ЈЗорЏвиК, хонораруи наставник, 19. маја ов. г., но молби. у београдс^ој реалци: Владислав Н. Штирски, учнтељ треће кдасе певања и музике, 23. маја ов. г.

ОСНОВНЕ ШКОДЕ Разрешења паставннка Претиисом мин. просв. н цркв. нослова разрешени су : у Београду : Јован ЛазаревиЛ, учитеф IV. р. I. одељ. муш. школе на Зап. Врачару, 23. маја ов. г., пошто је променио положај. у крајинском округу : Динул Поаовић , заступник учптеља у Тамннчу, 17. апр. ов. г. у пиротеком округу : Жиленко ЧабриК, учптељ У. р. муш. школе у Ппроту, 23. маја ов. г., пошто је променио положај.

УМРЛИ НАСТАВНИЦ.И У ГОД. 1891. Живка НедиКка, учнтељида II. разр. женске школе у Књажевцу, 9. маја ов, г. Павле ЈевриИ, учитељ у пензијп, 25. марта ов. г. МиливоЈе МаринковиК, учитељ у Спгама, окр. пожаревачког, 17. маја ов. г. Дркгушн С. ПетровиК , проФ. нишке учитељске школе, 29. маја ов. г. Светозар ПоиовиК, учитељ језика у шабачкој гимназији, 30. маја ов. г.

РАСПИСИ И ОДЛУКЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА НАДЗОРНИЦИ основних школа за 1890 -91. год. На основу чл. 73. и 74 закона о основпим школама, а но саслушању Главнога Просветнога Савета, мпнпстар просвете и цркв. нослова одредио је за школске надзориике осповних шкода за школску 1890 -91. годину ова лица:

у Ееограду: за школе код Саборне цркве и у Дому за спротпу и напуштену децу г. Жив. Живанови&а, проФ. из Београда; за школе на Сави н у вежбаоници В. Ж. Школе г. Бор. Б. ТодоровиИа, проФ. из Београда; за школе на Теразијама г. Саву АнтоновиКа, проФ из Београда; за школе на Дорћолу г. Дим. ЈосиКа, нроФ. пз Београда; за школе на ист. Врачару и Јалпји г. Јеврсма БојовиЛа, проФ. Богословије ; за школе на зап. Врачару и Тончидеру г. Мих. ШљивиГм, проФ. из Београда; и за школе у Палплули г. ЈосисЈја Шмита, проФ. из Београда. у Нишу: г.г. Богољуба ТириКа и Еосту МиленковиКа, проФ. из Ниша. у окр. ваљевском : за варош Ваљево и срезове: подгорскп и колубарски г. Љуб. П. Тхирића, дпр. и нроФ. из Ваљева; за срезове: посавски и тамиавски г. Милутина ТатиКа, проФ. пз Београда. у окр. врааском: за варош Врање п срезове : масурпчки, пољанпчки п пчнњски г. Љуб. ДпвидовиКа, дир. и проФ. из Врања; и за срезове: лесковачки и јабланпчки г. Павла Аршинова, дир. и проФ. из Л.есковца. у окр, крагујевачком: заварош Крагујевац г. г. Милоша МарковиКа и Јов Шалихала, проФ. из Крагујевца; за срез гружапски и крагујевачки г. Мих. А. ПоаовиКа, проФ. пз Крушевца ; за срез лепепнчки г. Божу КнежевиКа, нроФ нз Нпша; и за срез јасенпчки г. Јована Шилихала, проФ. нз Крагујевца. у окр. крајинском : за варош Неготин и осн. школе у Штубику, Прахову, Душановцу н Трљанима г, Милорада ПетровиКа, дир. и проФ. у Књажевцу; за срез крајинскн (осим Штубика, Прахова, Душановца, и Трњана) г. Илију РадосављевиКа, учптељ из Зајечара; и