Prosvetni glasnik

852

ИРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Богдан Поповић, учитељ у Ландолу, окр. смедеревског, за учитеља у Вусуру, окр. пожареванког; Мара Илићка, учитељица у Медници, окр. пожаревачког, за учитељицу у Ждреду, истог округа; Даринка Лазићева, учитељица у Ве .1. Јасикови, окр. крајинског, за учитељицу у Мадој Јасикови, окр. крајинског; Милан Р. Недељковић, учитељ у Соко Бањи, окр. нишког, за учитеља у Жаркову, окр. београдског. РАЗРЕШЕНИ СУ ОД УЧИТЕЉСКЕ ДУЖН0СТИ 1 Мидован Марковић, учитељ у Подвршкој, окр. крајинског; Добривоје Л.учић, учитељ у Ђурђеву, окр. крагујевачког; Богдан Лукић, учитељ у Иридепду, окр. чачанског; Никода А. Динић, привремени учитољ у Вратни, округа крајинског. ОГЛАШЕНО МЕСТ0 ЗА УПРАЖЊЕНО Даринки Берићевој, учитељици у Бачевцима, окр. ужичког. Иауну Нротићу, учитељу у Лесковицама, окр. ваљевског; Милану Иавдовићу, учитељу у Крчмару, окр. ваљевског; Спасоју Марковићу, учитељу у Црнајки окр. крајинског. УВАЖЕНЕ СУ 0СТАВКЕ КОЈЕ СУ П0ДНЕЛИ Мидена Божовићева, учитељица у Вискупљу, окр. иожаревачког; Адександар Петровић, учитељ у Завоју, окр. пиротског.

УМРЛИ НАСТАВНИЦИ Петар Стојановић, учитељ из Жаркова, умро је 8 децембра 1907 год. Лука Петровић, учитељ у пензији, умро је 11 декембра 1907 године у Ћуирији.

РАСПИСИ ГОСПОДИНА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

Управитељу учитељске гаколе — Адексинац. Управитељу женске учитељеке шкоде — Београд. Свима управитељима Више Женске Шкоде. Свима директорима гимназија и реадке. Дознао сам, да неки школски лекари не испуњавају у свему дужности проиисане им чл. 95. Закона о средњим школама и Правилником за шкодске лекаре у вези са распиеом ПБр. 425 од 15. јануара 1899. године. Како нетачно вршење дужности школског лекара може бити од веома штетних цоследица, нарочито у време зараза,