Prosvetni glasnik

70"

понуда књижара Ернеета Ајхштета, да Министарство откупи 4000 комада штампаннх књига „Француско-српски речник" од Ј. Н. Стевовића. Савет је оддучио: да се умоле г.г. Павде Поповић, Тјешимир Старчевић и Мидан Вујановић, проФесори, да овај речник прегдедају и Савету реФеришу у смисду издавачеве понуде.

Црочитано је писмо г. Министра просвете и црквених посдова од 9. прошдог месеца, ПБр. 4936, којим се шаље Савету на оцену и мишљење модба г. Адексе Станојевића, проФесора, који је модио, да се његова штампана књига „Хемија са основима минералогије" може употребљавати као уџбеник приватног издања у нашим средњим шкодама. Савет је оддучио: да се умоде г.г. д -р Марко Т. Леко, Чедомиљ Петровић и д -р Светодик П. Стевановић, проФееори, да овај уџбеник прегдедају и Савету реФеришу.

Прочитано је писмо г. Министра просвете и црквених посдова од 10. овог месеца ПБр. 6868. којим се пита Савет за мишљење о том: хоће ди се књига „Л.огаритамске табдице природних бројева тригонометријских Функција" у преводу Радована Пејића употребљавати и даље као уџбеник и за које време, како би према томе Државна Штампарија знада хоће ди и у кодико комада прештампати тај уџбеник. Савет је оддучио: да се уиоде чданови комисије за прегдед уџбеника из математике, г. г. Јоси-у Еовачевић, Илија Ђукановић и Славко Милић, проФесори, да и ово дело ирегледају и о њему реФеришу. Прочитано је писмо г. Министра просвете и црквених посдова од 10. овог месеца ПБр. 6865, којим се пита Савет за мишљење о том: треба ди ирештампати Физику од Васмута у преводу Вдадимира Здедара. Савет је оддучио: да овај уџбеник не треба више прештампавати.

Прочитан је реФерат г.г. д-ра Чедомиља Митровића, проФесора и Моше Пинто учитеља о поправљеној књизи „Бибдијске поуке" од г-ђе Естире Русо, Усвојивши мишљење реФерената, Савет је оддучио: да се књига „Бибдијске поуке" од г-ђе Естире Русо, може употребљавати као помоћна књига у основним шкодама мојсијеве вере, ако техничка израда и цена буду како треба.

Прочитано је писмо г. Министра просвете и црквених посдова од 24. ирошдог месеца, ИБр. 5318, којим се шаље на оцену и мишљење модба г. Јована Зорка, учитеља музике и певања, који је модио за наставничко место.

VI

VII

VIII

IX