Prosvetni glasnik

342

ЧРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

партија „Пореза особља" на листу 1. Из дневника депозитне касе са стране иримања упише се и у партија.мик на страну примања: редни број, дан и месец и година кад је у дневник заведено, порез за јануар по списку и број деловодног протокола, а у рубрици ,лист и број" ставља се циФра листа и број дневника и доде сума из дневника. Тако се исто заводи из дневника и страна издавања у партијадник на етрану издавања. На крају године кад се закључи дневник депозитне касе и партијалник по свима својим партијама, онда се по партијаднику прави извод примања и издавања, и кад се издавање одузме од примања, онда салдо по партијалнику мора да одговара у тачној суми салду дневника. И салдо партијалника по партијама преноси се у партијалник идуће године. Ликвидиране партије не преносе се. 0 овоме се извештавате ради знања и даљег унрављања. ПБр. 1573 18 априла 1910 год. у Беграду. Министар просвете и дрквених кослова Ј. М. Жујовић с. р.

Свима директорима средњих школа. У донуну расписа мојих претходника ПБр. 5868 од 16 јуна 1889 и.ПБр. 11253 од 19 августа 1906 год., а на основи чл, 7 закона о средњим школама, одлучујем: да сведочанства свих приватних средњих школа, које су према наведеном члану закона отворене Краљевим указом, вреде као и сведочанства државних средњих школа. ПБр. 7180 9 маја. 1910 год. у Београду. Министар просвете и црквених послова Ј. М. Жујовић с. р.

Свила окружиим школскил одборила. Чланом 157 тачке 4 закона о општинама предвиђене су казне за председннке и благајнике, који на крају сваког месеца редовно не предају школској благајници одговоравајућу дванаестину по сразмери покупљених општинских прихода или приреза за издржавање школе по школском буџету. ■Пошто је та одредба унесена у закон о општинама у интересу уредног издржавања школа и снабдевања школским потребама, Ваша је дужност да водите рачуна о њеном извршењу. Ради тога наређујем: 1., да сваки управитељ народне школе шаље окружном шаолском одбору двомесечне извештаје о издржавању школа;