Prosvetni glasnik

23*

службени део

335

УНИВЕРЗИТЕТ ПОСТАВЉЕЊА Указом Његовога Величанства Ераља Србије Петра I, од 6 маја о. г., на предлог Министра просвете и црквених посдова, постављени су: у иравничком факултету: за сталне доценте за Приватно право Др. Велизар Митровић, привремени доценат и Лазар Марковић. доктор права; у филозофском факултету: за сталног доцента за Физиологију и Физиодошку Хемију Иван Тзаја, доктор кидозоФије.

Указом Његовога Величанства Краља Србије Петра I, од 6 маја о. г., на предлог Министра просвете и црквених послова постављени су: у Академији Шаука за писара са годишњом платом од 2500 динара Малиша Радовић, нисар Академије. у Народној Библиотеци: за помоћника бибдиотекара нрве кдасе др. Михаило Р. Поповић, помоћник библиотекара друге кдасе, и за писара I кл. Велимир Рајић, писар II класе. у Државној Архиви: за писара ирве класе Милоје Борисављевић, писар друге класе. у Државној Штамиарији: за благајничког помоћника са годишњом платом од 2500 динара Јован Васић, досадањи помоћник; за магационара хартије и потрошног материјала са годишњом платом од 2500 динара Љубомир Вилотијевић, досадањи магационар; за књиговођу са годишњом платом од 2500 динара Драгутин Ј. Веселиновић, досадањи вршидац дужиости књиговође — писара прве кл.

Указом Његовога Величанства Краља Србије Петра I, од 6 маја о. г., на предлог Министра просвете и црквених посдова, постављени су: у Другој Београдској Гимназији за више учитеље нрве класе Јосиф Маринковић и Михаило Борисављевић. виши учитељи друго класе исте гимназије; у ТреЛој Београдској Гимназији за вишег учитеља прве класе Петар Убавкић, виши учитељ друге класе исте гимназије;