Prosvetni glasnik

Б К Д Е Ш К Е

777

Г. Миљко Лоаовић, командант 1У-ог пуковског округа, послао је школи брековачкој, у округу ужичком, 10 комада књижица, као покдон добрим ученидима о годишњем испиту.

За одличне и врло добре ђаке пгколе богатићске, у окр. подринском, поклонили су у разним књигама: г.г. Живорад М. ТрифуновиК , трг. у Богатићу, 20 дин.; Јован Д. Илић, свештеник из Дубља, 8 динара; Урош СаасојевиК, гостионичар у Богатићу, 2.40дин.

Г. Вита ГадовановиК, трг. и народни посланик пз Раче, поклонио Је школи у г Вур1)еву, окр. крагујевачког, 12 комада разних књига, да се награде одлични и врло добри учениди.

Шкоди трстеничкој, у округу ваљевском, поклонилп су; Гадиеав Баранац, трг. из Стублина, урамљену икону Св. Саве; Трстеничка Земљорадниика Задруга 185 дин. помоћи за зидање школског бунара; Гатарска школа вз Шапца, звечанска школа, Јанаћко МихаиловнК, трг. из Пиромана, Гидисав Баранац, трг. из Стублииа, Јоваи КалинчевиК, Сава Крстик, Цвеја КариА, Милутин Поиовик, Васа Живановић, Миладин Милосављевић, Борисав Антонић и Ганисав ЈевтиК, из Трстетшце, разних воћака, шибља, малина и јагода за подизање угледне школске баште

Г. Драгутин М. Гадисављевић, државни економ из Чачка поклонио је шко.ш Качуличкој, у округу чачанском, четири комада књига; »Гајење свиња« од 0. Репића, да се њима награде ученици IV разреда.

Г. Велисав Богосављевић, економ из Лука, поклонио је лучкој школи, у чачанско.ч округу, шест комада књига »Календар Народних новина* да се о годишњем испиту награде учеиици

Г. Драгомир Куновчић, капетан I класе у Крагујевцу. за успомену на место свога рођења, подарио је, на дан Св. Саве о. г., осам комада одабј-аних књига, те су раздане најбољим ученицима книћске школе, у окр. крагујевачком. Г.Г. Миливоје В. ОбрадовиИ, трг. из Крагујевца, такође 8а успомену на своје место рођења, и 0 лија Б. ТодоровиК — Ваковад, трг. тз Драгушице, подарили су; први 20 ком. књига, у вредности 12,40 днн., а други 8 ком у вредности 4 дин., да се о испиту награде најбољи ученици книћске школе.

Г. Сава Урошевић, ректор Универзитета, поклонио је грљансвој читаоници стрељачке дружине, у окр. тимочком, 26 разних књига; Г. др. Милан ЖерајиК, санитетски потпуковннк из Зајечара, поклонио је ученицима IV разреда 20 календара »Здрављака« и претплатио је читаоницу на часопис »Светлост' за 1910 годпну; Г. др. Свет. МарковиЛ, лекар из Београда, ноклонио је читаонпци неколико књига, као и потпуне комплете »Светлости« за 1908 и 1909 год; Г. Мих. МилијашевиК, пеш. капетан из Зајечара, претплатио је читаоницу на часопис »Здравље« за 1910 годину. /■ Управе школске и овим путем изјављују именованима овоју топлу захвалност. ., Иросветни гласник" излази у месечним свескама од 6 и више чабака, на великој оемини. — Стаје годишње: за Србију 12 дин., задруге зсмље 15 дин.у злату (франака). — Чреталата се шаље Уарави Државне Штамаарије краљевине Србије у Београду. — Гукоаиси се шаљу уредништву (Министарство Просвете и Црквених Послова у Београду). Они се, на захтев аиеаца, враИају.

Одговорни уредник зар. р. поповић

штампа држлвнд штдмпдриј«