Prosvetni glasnik

980

ЦРОСВЕХНИ ГЛАСНИК

шељу исшттиог одбора, и то ће се унети у записвик. Управии одбор донеће решење, да ли ће се таквом приирапнику допустити да и даље полаже испихе или пе. Чл. 23. — Гимнастпчку Школу свршио је онај приправник, који из сввх предмет.а добије општу оцену најмање »добар«. Чл. 24. — Приправник, који би добио слабу општу оцену из једног теориј" ског преднета, може после 15 дана поновнти исппт из тога предмета но одо" брењу Министарства просвете. Оцсна поновног испита уноси се у сведочанство као општа оцена. Чл. 25. — Резултат усцеха саопштава се приправнпцима цо свршетку свнх редовннх исцнта, а у дан који одреди Уцравни одбор. Ово вршп изасланик Жинистарства просвете у присуству свнх наставника, управника школе и чланова Управног одбора Гимиастичке Школе. Чл. 26. — Приправник, који је свршио курс Гимнастичке Школе, добија сведочанство, у које се уносе опште оцене нз свију предмета. Сведочанство гласи: Сведочанство Н Н рођен 18 године у вере свршио је курс Гпмнастнчке Школе у Београду за време од до 19 године, и по свршеном испиту, који је држан од до показао је овај усиох: (набрајају се сви предметн) Владао се ГБр 19 год. у Београду Председник Уиравног Одбора Гимнастпчке Школе

Пословођа Уиравник Гимнастичке Школе

Чл. 27. — По свршетку редовних исиита управник школе израђује табеларан цреглед свнх приправника и њихових оцена и подноси га Уиравном одбору најдаље за 10 дана. Чл. 28. — За сведочанство о свршеном курсу Гимнастпчке Школе приправници плаћају државну таксу по закону о таксама.

IX Програм рада у Гшшастичкој Школи 1. маја 1908. годипс, у нрпсуству начелника Министарства нросвете, отворен је, у зградн основне школе савамалске, првп курс Гимнастичке Школе. Председннк одбора нроговорио је неколико речи о важностд оспнваља Гнмнастичке Школе у пас, и обратпо пажњу нриправницима на озбиљност позива, коме се иосвећују. Приправницнма су прочитана Правпла за иринравнике Гимпастичке Школе, а затим Правила о оцењпвању успеха ириправпика и о испитима у Гимнастичкој Школи, п најпосле им је саоиштеи распоред иредмета иа часове. — Редоина нредавања почета су 2. маја, према акту Мпиистарства просвете од б. марта 1908. год. ПБр. 3.377, а завршена су 28. октобра, према акту од истога дана ПБр. 17.333.