Prosvetni glasnik

42

Просветни Гласник

ако Је удова — ниЈе

3. Уверење општинске власти да се лице преудало; 4. Уверење да је удова као законита жена живела са својим покојним супругом до његове смрти; 5. Уверење да није у државној или самоуправној служби; 6. Уверење о годинама старости и занимању деце која имају право на породичну пензију по прописима Чиновничког Закона. Ако је службеник умро као пензионер, а има извршно решење о личној пензији, уз молбу треба приложити и тако решење у овереном препису. Све горе наведене исправе, како за личну тако и за породичну пензију, заинтересовани појединци достављаће са својим молбама преко надлежних власти Министарству у два оверена преписа без наллате таксе. О овоме се извештавате ради знања и даљег управљања. Начелник Општег Сдељења, Ник. С. Половина, с. р.

С.Н.Бр. 19.384/26.

16.-1-1927. год. Изгнање Бојана Стојановића из свих средњих и средњих стручних школа, а Тодора Мановића из свих средњих школа. ученика II разреда, због крађе.

48. Извештавате се, ради даље надлежности, да је ЈМинистарство Просвете усвојило одлуку Наставничког Савета гимназије у Сурдулици о изгнању, из свих средњих и средњих стручних школа, Бојана Стојановића, ученика III разреда; а из свих средњих школа Тодора Мановића,

По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Магарашевић, с. р.

49.

С.Н.Бр. 19.942/26. 17.-1-1927. год. Изгнање Антонија Попадића из свих средњих и средњих стручних школа.

Извештавате се, ради даље надлежности, да је Министарство Просвете усвојило озлуку Професорског Савета Јагодинске Гимназије, којом се на основу чл. 43. т. и Дисциплинских Правила кажњава изгнањем из свих истоврсних школа у Краљевини ученик V. разреда те гимназије Антоније Попадић за дело фалзификата и утаје друштвеног новца Подружине Феријалног Савеза. По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Магарашевић, с. р.