Prosvetni glasnik

Општи Део

43

50. С.Н.Бр. 1.352 Како се свечане академије и друге мани20.-1-1927. год. фестације културних, хуманих и националних Изостанци ученака од друштава већином обављају о празницима пре богослужења због мани- П одне и како због тога директори или разредне фесшациЈа. старешине олако допуштају ученицима да изостају од богослужења, наређујем: да се ученицима дају изостанци од богослужења због поменутих манифестација само у ретким и изванредно оправданим приликама. По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Магарашевић, с. р.

С.Н.Бр. 20.097/26.

26.-1-1927. год. Изшање Саве Савића из свих средњих и средњих стручних школа. стручних школа у Краљевини.

51. Извештавате се, ради даље надлежности, да је Министарство Просвете усвојило одлуку Наставничког Савета гимназије у Врању да се Сава Савић, ученик IV разреда гимназије у Врању, казни изгнањем из свих средњих и средњих

По наредби Миннстра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Магарашевић, с. р.

52.

С.Н.Бр. 3.048

11.-11-1927. год. Железничке повластицеза контрактуалне наставнике. Министарски Савет на својој седници од 5. фебруара ове год. усвојио је предлог Господина Министра Просвете и одобрио да се даде право на железничке повластице за контрактуалне наставнике Французе и Русе и њихове чланове породице, које уживају и наши чиновници и остали државни службеници грађанског реда. Ово Вам се доставља ради знања и даље надлежности. По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Магарашевић, с. р.